Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sandras’ta krom ocağı açılmasına tepki

“Doğadan ellerinizi çekin…”

Sandras’ta krom ocağı açılmasına tepki
  • 30 September 2022, Friday 14:36

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Sandras Dağı’ndaki Ağla Yaylasına Eti Krom A.Ş. tarafından Krom Ocağı açılması planlarıyla ilgili olarak düzenlenen ÇED toplantısının bile yapılamadığını belirterek, Ağla Yaylası ve Kartal Gölü bölgesinde maden çıkarılmasına karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Tezcan’ın konuyla ilgili yazılı basın açıklaması şöyle:

“Değerli basınımız, kıymetli vatandaşlarımız; 
Malumunuz olduğu üzere bölgemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çektiği kadar rantçıların da dikkatini çekmekte, iştahını kabartmaktadır.
Son birkaç yıldır Muğla’mızın birçok ilçesinde yaşadığımız orman yangınlarında doğa tahrip oldu. Yangından kurtardığımız alanlar ise, gerek yeraltı gerekse açık maden ocakları yapılmak üzere rantçıların gözünü diktiği alanlar haline geldi.
Bu maden ocaklarından bir tanesi de şimdi Eti Krom A.Ş. tarafından Krom Ocağı Yeraltı İşletmeciliği projesiyle Köyceğiz ilçemizin Ağla yaylası olarak bilinen doğa harikası Yayla mahallesine yapılması planlanıyor.
Değerli basınımız,
“Toplantıyı düzenleyemeyenler, maden ocağını nasıl işletecekler”
Formalite gereği, söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince faaliyetle ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecek, görüş ve önerileri alınacaktı. Bilgilendirme toplantısının formaliteden ibaret olduğuna bizzat şahit olduk. Vatandaşlar ve STK’lar zamanını ayırarak toplantıya katılmasına rağmen firma toplantı şartlarını sağlayamadığı için toplantı iptal oldu. Toplantıyı düzenleyemeyenler, maden ocağını nasıl işletecekler.
Bu bölgede yer alan Kartal gölü, “Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil edilmiş ve resmi gazetede yayımlanmıştır. Köyceğiz-Dalyan-İztuzu Özel Çevre Koruma alanının can damarı olan Namnam çayının ilk çıktığı göz, endemik bitkiler ve yaşları 800’leri geçen anıt ağaçlar bu bölgededir. 
Son yılların en büyük orman yangınında büyük zarar gören Yayla mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızdan ve STK temsilcilerinden görüş ve değerlendirmeler aldık. Vatandaşlarımız ve STK temsilcilerimiz, Krom Ocağı Yeraltı İşletmeciliği projesinin doğayı tahrip edeceğini savunuyorlar. Her zaman vatandaşımızın yanındayız. Doğadan ellerinizi çekmenizi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kaygılarının dikkate alınmasını bekliyoruz.” 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis