Savran: "Virüs tanısı konulmuş öğretmen ve öğrenci sayısı kaçtır?"

Eğitim Sen Muğla Şube Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Başkan Birdal Savran, koronavirüs salgını nedeniyle okulların 30 Nisan tarihine kadar kapalı kalmasını ve belirlenen sınav tarihlerini değerlendirdi.

Savran:

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, "YÖK, yapmış olduğu açıklama ile yükseköğretim kurumlarında 2020-Bahar döneminde yüz yüze derslerin yapılmayacağını ve sadece uzaktan eğitim yapılacağını duyurdu. Ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 25-26 Temmuz tarihinde yapılacağını açıkladı. Uzaktan eğitimle ilgili üniversitelerin altyapı ve olanak farklılığının yarattığı eşitsizliğe daha önce dikkat çekmiştik. Sendikamız bu konudaki görüşlerimizin, YÖK tarafından dikkate alınması gerektiğini bir kez daha bildirir. Ayrıca, YKS’nin sadece tarihinin ertelenmesinin yeterli olmayacağı, sınavın kapsamı, soru şekli, sayısı ve uygulanma biçimi ile ilgili de ciddi bir bilimsel çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade etmek isteriz." dedi.
"ÇOCUKLARIN OKULA YENİDEN UYUM SAĞLAMASI SÜRE ALACAK"
Savran şu ifadeleri kullandı: "Okulların en iyimser tahminle Mayıs ayı başında açılacağı düşünüldüğünde, LGS’nin 7 Haziran 2020 tarihinde yapılmasının hedeflenmesinde kimi sorunlu yanlar olduğu açıktır. Öncelikle, okulların ne zaman açılacağı belli değildir ve bunu bugünden öngörmek de mümkün görünmemektedir. Belirlenen sınav tarihinin ertelenmesi de güçlü bir olasılıktır. Okulların Mayıs ayı başında açıldığı düşünülse dahi, uzun süre okuldan ayrı, evde kapalı kalmış olan o yaş grubundaki çocukların, okula ve derse yeniden uyum sağlaması belirli bir süre alacaktır. Bu durumda da, LGS için belirlenen 07 Haziran tarihi oldukça yakın bir tarihtir. Sürekli bir belirsizlik yaşanmaması için MEB’in sınav tarihlerini ve farklı seçenekleri bilim insanları ve ilgili kesimlerin temsilcileri ile değerlendirmesini bir zorunluluk olarak gördüğümüzü kamuoyu ile paylaşırız."
"VİRÜS TANISI KONULMUŞ KAÇ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ VAR?"
"Salgına karşı vereceğimiz mücadelenin başarılı ve etkili olabilmesi için bilginin eşit ve şeffaf olarak paylaşılması ve kamuoyunun sorularının zamanında sorumluluğu olanlar tarafından yanıtlanması gerekmektedir. 25 Mart'ta yapılan basın toplantısında, basın mensuplarının virüs tanısı konusu olan öğretmen ve öğrenci bulunup, bulunmadığı sorusunu yanıtsız bırakılmıştır. Bir kere de biz MEB’in yanıtlaması istemiyle aynı soruyu sormak istiyoruz. Virüs tanısı konulmuş öğretmen ve öğrenci sayısı kaçtır? Virüs tanısı konulmuş eğitim ve bilim emekçisi sayısı kaçtır?"
 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık