“Sen bizim her anımızda, hep sol yanımızdasın...”

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’ncü yıldönümünde tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi ilçemizde de saygı ve özlemle anıldı. Törenin ikinci bölümünde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Ulusoy, Türk Milletinin Atatürk sevgisini “Biz evlatların seni hep senin istediğin halinle hatırlıyoruz. Kocatepe'ye çıkarkenki düşünceli duruşunla... ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!’ derken kalkan parmağınla... İşgal donanmasına bakıp ‘Geldikleri gibi giderler’ deyişin ve gerçekten de gönderişinle... Çanakkale'de, Sakarya'da yazdığın destanlarla... Çocuklara bakarken dalga dalga olan bir çift deniz göz ile... Ülkü ile oynarken bir çocuk gibi şen oluşunla... Her zaman şık, her zaman saygın görünüşünle... Ama en çok da küllerinden doğan bir ulusu tekrar şahlandırışınla... Sen bizim her anımızda, hep sol yanımızdasın...’ cümleleriyle anlattı.

“Sen bizim her anımızda, hep sol yanımızdasın...”
  • 10 November 2022, Thursday 15:35

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84.yılı nedeni ile ilçemizde anma etkinlikleri düzenlendi.

Saat 9’u gösterdiğinde Atapark’taki Atatürk Anıtına; Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Milas Belediyesi adına çelenk sunumu ile başlayan anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Anıtın çevresinde izcilerimiz, yaktıkları meşalelerle nöbet tutarken, programın ikinci bölümü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ‘Atatürk Destanı’ adlı sunumun öncesinde, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında ilçedeki okullar arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, törene katılan protokol tarafından verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Ulusoy, tüm salonu duygulandıran, yaptığı konuşma ile içimizde bitmek tükenmek bilmeyen Atatürk sevgisini bir kez daha yüreklerimize nakşetti.

Tarih Öğretmeni Ulusoy konuşmasında şunları dile getirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 84. yılındayız. 10 Kasımın, Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından önemi büyüktür. Yine bir 10 Kasım’dayız. Atamızın aramızdan ayrılışının 84.yıl dönümünde onu sevgi ve saygıyla anıyoruz.

71 numaralı oda... Nedir bilir misiniz? Ata'mın Dolmabahçe'de verdiği son nefesin duvarlarına sindiği oda. Bugün de şu anda binlerce, on binlerce nefesin ona olan özlemini bir nebze gidermek için koştuğu oda. Bir yatak, bir dolap, masada 9'u 5 geçe durmuş bir saat...

Duvarda en sevdiği tablo: 4 Mevsim...

Bu odaya çok daha önce dönmeliydi aslında. Doktorlar "Dönmeliyiz." dediğinde...

Derhal tedaviye başlamalıyız, dediğinde... Ama dönmedi. Bekledi. Bedeninde büyümekte olan illeti bile bile... Her gün ölüme biraz daha yaklaştığını bile bile... Dönmedi.

Savarona'daydı uzun zamandır. Hatay'dı tek düşüncesi. Orayı almadan geri dönmeyecekti.

Varlığını Türk varlığına armağan etmişti bir kere. Gerisi teferruat idi. Nitekim aldı da.

Halsizdi. Bitkindi. Ama düşmana karşı yine dimdikti. Vazifesini tamamlamanın rahatlığıyla artık geri dönebilirdi.

Bir gece vakti yanaştı Savarona Dolmabahçe'ye. Gece zifiri karanlık. Dolmabahçe'de hiç ışık yok. Karanlıkta girmek istemişti içeri. Mehmetçiğin onu böyle görmesini istememişti.

İstemişti ki güçlü, heybetli haliyle bilsinler onu hep. Tıpkı Sakarya'daki gibi....

Çocuklar, dedi. Artık tedaviye başlayabilirsiniz. Ne var ki artık çok geçti. Buradan sonrasını hepimiz biliyoruz elbet.

Ama Ata'm, Ulu Önderim, Başöğretmenim, İsterim ki sen de şunu bil: Biz evlatların seni hep senin istediğin halinle hatırlıyoruz. Kocatepe'ye çıkarkenki düşünceli duruşunla...

"Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" derken kalkan parmağınla...

İşgal donanmasına bakıp "Geldikleri gibi giderler." deyişin ve gerçekten de gönderişinle...

Çanakkale'de, Sakarya'da yazdığın destanlarla... Çocuklara bakarken dalga dalga olan bir çift deniz göz ile... Ülkü ile oynarken bir çocuk gibi şen oluşunla... Her zaman şık, her zaman saygın görünüşünle... Ama en çok da küllerinden doğan bir ulusu tekrar şahlandırışınla...

Sen bizim her anımızda, hep sol yanımızdasın...

Ve evet Ata'm. Şu sözlerin hep aklımızda:

"Elbet bir gün beni unutturmaya çalışanlar olacaktır. Ama Türk gençleri buna asla izin vermeyecektir."

Ey liderim, ey önderim, ey gururum...”

Yapılan konuşmanın ardından okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atatürk Destanı’ adlı Oratoryo (müzikli) sunumu gerçekleştirildi.

Atapark’ta gerçekleşen resmi anma programının ardından, geçmiş yıllarda olduğu gibi; CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız seslendirildi.

Öte yandan CHP Milas İlçe Kadın Kolları da, Şehir Parkı önünde Atatürk’ün 84.’ncü ölüm yıldönümünde lokma dağıttı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık