Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Seyyar pazarcılar görev başında

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyyar pazarcıları devreye soktu. Milas Belediyesi de pazarlardaki yığılmaların önüne geçmek ve vatandaşların taze sebze meyve ihtiyaçlarını gidermek için seyyar manavları devreye sokma çalışmalarını başlattı.

Seyyar pazarcılar görev başında

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında seyyar pazarcıları devreye soktu. Bodrum genelinde kurulan semt pazarlarında yoğunluk oluşmasını engellemek ve sokağa çıkamayan vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla harekete geçen Başkan Aras, esnaftan vatandaşa ‘seyyar’ hizmet vermesini istedi.
Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü İktisat Şefliği’ne başvuran pazarcılara, gerekli koşulları sağlaması halinde geçici seyyar sebze meyve satış kartı verilmeye başlandı. İzin belgesini alan esnaf, kamyonetlerinin arkasına sebze ve meyve yükleyerek, mahalleler de paylaşılarak, Bodrum sokaklarında satışa çıktı.
Evlerinde kalan ve alışveriş yapamayan vatandaşlar, ayaklarına kadar gelen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirirken, pazarcılar da uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
Aynı uygulama Muğla’da da Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla başladı.
MİLAS DA YAPACAK
Öte yandan Milas Belediyesi de, Koronavirüs tehdidi kapsamında seyyar pazarcılığı uygulamak için harekete geçti. Gıda Maddeleri Odası işbirliği ile Milas Belediyesi, seyyar manavları mahallelerde devreye sokuyor. Bu uygulamayla risk grubundaki vatandaşların, virüsün en çok risk yarattığı pazaryeri gibi kalabalık ortamlardan uzaklaştırılması amaçlanıyor. Geçici olarak sokağa çıkmaları kısıtlanan başta 65 yaş üstü olmak üzere ve semt pazarlarına gelemeyen vatandaşlar için yürütülecek bu çalışma, virüsün yayılma hızını düşürmesi açısından büyük önem taşıyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis