Simsiyah duman her yeri kapladı

Doğa ve insan sağlığı  onusunda hassas olduklarını iddia eden YK Enerji’nin işlettiği Yeniköy Termik Santrali’nden çıkan simsiyah dumanlar, herkesi isyan ettirdi.  Vatandaşlar, binlerce kişinin erken ölümüne yol açan termik santrallerdeki filtreleme sistemlerinin doğru denetlenmesini istiyor.

Simsiyah duman her yeri kapladı

Çevre sorunlarıyla gündeme gelen Milas’taki termik santraller, her yıl yüzlerce kişinin akciğer rahatsızlıklarına yakalanmasına ve erken ölümüne yol açıyor.

Vatandaşlar, sorunları çözmese de baca salınımının bir kısmını engelleyen filtreleme sistemlerinin çalıştırılmadığını öne sürüyor. Bu iddianın gerekçelerinden biri ise, 13 Temmuz’da Yeniköy Termik Santrali’nden gelen görüntüler. Gazeteci Timur Akkurt tarafından Twitter’da paylaşılan görüntülerde, Yeniköy Termik Santrali’nin bacasından çıkan simsiyah dumanların tüm bölgeyi kapladığı görülüyor. Akkurt’un ‘Santral kapkara dumanlar çıkartarak çalışıyor. Filtre mi gelmedi bayramda?’ diyerek paylaştığı görüntülere sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık