​​​​​​​“Siyaset iyi, ahlaklı ve nitelikli insanlar tarafından yapılmalıdır”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, son haftalarda yaptığı açıklamalara karşı açıklamalar yapan AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin kullandığı üslup ve dille ilgili ağır bir açıklama yaptı.

​​​​​​​“Siyaset iyi, ahlaklı ve nitelikli insanlar tarafından yapılmalıdır”

Sayın Zeybekoğlu’nun yazılı basın açıklaması şöyle:

“AKP Muğla İl Başkanı'nın son zamanlarda, şahsımı hedef alan mesnetsiz, seviyesiz iddialarda bulunması, üstelik bir il başkanına yakışmayan bir üslupla bunu yapması, "Siyaset'in, iyi, ahlaklı ve nitelikli insanlar tarafından yapılması" gerçeğini ve gerekliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu şahsında Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve şahsıma yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor ve bu seviye düşüklüğünü kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Erk sarhoşluğu ile şımarıklaşan, küstahlaşan ve aymazlaşan siyasetçileri bekleyen kaçınılmaz son; siyaset çöplüğüdür. Dünya ve Türkiye siyaset tarihi bunun sayısız örnekleri ile doludur.

Bu ülkeyi 18 yıldır yöneten bir partinin Muğla İl Başkanlığı her CHP neferinin soluduğu havaya işlemiş olan siyaset ve ilke birliğini; birbirinden ayrı ele alıyor. Yazıktır.

Bizim için ilkeli siyaset, rant peşinde koşan, kamu kaynaklarını peşkeş çeken; demokrasiyi çoğunlukçuluk olarak gören; kamuya hesap vermeyi ve denetlenmeyi zûl addeden AKP İktidarına karşı çıkmaktır.

CHP 100 yıllık kökleri olan bir parti ve örgüt hukukunu içselleştirmiş, kendi kurumsallığını bunun üzerine bina etmiş bir örgüttür. İl Başkanı’na İl Başkanı cevap verir. Köklü siyasi gelenekleri olan örgütlerde siyaset yapanlar ancak bu ilkeyi kavrayabilir.

Ülkemizin, halkımızın sorunlarına odaklanan, kimsenin ezilmediği, herkesin kardeşçe barış içinde yaşayacağı bir sosyal devleti hedefleyen politikalara ihtiyacı her geçen gün yakıcılığı arttırmaktadır. CHP bu yolda ilkeli siyasetini sürdürmektedir.

Halkımız, değerlerimizi içselleştirmiş, halkla barışık, gün geçtikçe örgütlenen, köklü partimizin saflarında yalanın ve pervasızlığın iktidarına karşı gerekli cevabı verecektir. 

Hakikatten daha güçlü bir siyaset yoktur, bunu bilmenin korkusuyla pervasızlaşanlar yalnız kalmaya mahkûmdur.”

                                                                                                         

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık