SKM açılışı, açık hava mitingine dönüştü…

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, 31 Mart’a kadar seçim çalışmalarını yürüteceği, seçmenle ekibini buluşturacağı Seçim Koordinasyon Merkezi’ni, yaklaşık 2500 kişinin katılımıyla adeta açık hava mitingine dönüştürdü. Kalabalığa seslenen Başkan Adayı Saylak, birçok projesini de dev sinevizyon aracılığıyla açıkladı. AKP’li milletvekilleri Demir ve Gökcan ise bir defaya mahsus bile olsa Milaslıların AKP’ye oy vermelerini istedi.

SKM açılışı, açık hava mitingine dönüştü…

AKP Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Nil Hıdır, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, ilçemiz ve komşu ilçelerin sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, oda ve dernek temsilcileri, Cumhur İttifakı ortağı MHP Milas İlçe başkanı ve yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, ilçe yönetim kurulu üyeleri, eski AKP Milas ilçe başkanları, mevcut belediye meclis üyeleri ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimlerin yanı sıra, ilçe merkezi ve bağlı mahallelerden açılışa katılan yaklaşık 2500 kişi, seçim koordinasyon merkezinin açılışını adeta açık hava mitingine dönüştürdüler.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklâl Marşımızın seslendirilmesiyle başlayan programın açılış konuşmasını, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar yaptı. Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın arkasında ve dimdik teşkilat olarak durduklarını belirten Başkan Acar; “31 Mart’ta kutlu zafer bizim olacak… Zafer Milas’ın ve Milaslıların olacak” dedi.

İlçe Başkanı Acar’ın ardından söz alan Muğla Milletvekili Erol Yelda Gökcan ise, Muğla’daki AKP’li belediyelerin her türlü hizmeti aldığını, diğer belediyelerin ise anlaşılmaz tutumları nedeniyle bölgelerindeki vatandaşları hizmetlerden mahrum bıraktıklarını dile getirdi. Milletvekili Gökcan; “Sizlerden 5 yıllığına bir defaya mahsus emanet oy istiyoruz. Muğla’da, Milas’ta ve diğer ilçelerdeki vatandaşlarımızı AK Belediyecilik anlayışıyla tanıştırıp, bütün il genelindeki hemşehrilerimize hak ettikleri hizmetleri ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Milletvekili Gökcan’ın ardından kürsüye gelen diğer Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ise, birilerinin Milas Belediyesi’ni AKP’ye verirseniz, herkesin alışılagelmiş yaşam düzeninin değişeceğini söylediğini, kendisinin Güllük Belediye Başkanı olduğu dönemde kimin yaşantısına karıştıklarını belirterek; “Bunların hiç birine inanmayın. Tutturmuşlar; Atatürk, Cumhuriyet, Laiklik… Bırakın artık bu değerleri ağzınıza almayı. Atatürk hiç kimsenin tekelinde değildir. O, bütün Türk Milleti’nin ortak değeridir. Siz böyle boş işlerle uğraşırsınız, biz ise icraat yaparız” dedi.

Milletvekili Demir’in ardından söz alan AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Nil Hıdır ise, diğer büyükşehir belediye başkan adaylarına yüklendi. Başkan Adayı Hıdır; “20 yıldır Muğla’yı yöneten Osman Gürün, bir 5 yıl daha yetki istiyor. 20 yılda yapamadıklarını 5 yılda mı yapacaksın?

Bir diğer aday Behçet Saatcı; önce MHP’den, sonra Demokrat Parti’den, ardından İYİ Parti’den aday oldu. Şimdi ise kendi egosunu tatmin etmek için bağımsız aday olarak çıktı. Sen Fethiye’nin ihtiyaçları için hiçbir bakanın kapısını çalmam, kimseye eyvallah etmem, ben dilenci değilim diyorsun. Bu düşünceyle Muğla’nın çözüm bekleyen hangi sorununu çözeceksin?

Komşumuz Bodrum’da ise tam anlamıyla başka bir komedi dönüyor. Kendi partisine düşmanlık yaparak, işi kavgaya dönüştürdü. Şimdi de başka bir partiden aday olduğunu açıkladı. Muğlalılar bunları hak etmiyor” dedi.

Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı için düzenlenen törende son konuşmayı, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak yaptı. Uzun bir konuşma yapan Başkan Adayı Saylak, başka partilerden de kendisine teklif geldiğini ancak kendisinin AKP’yi tercih ettiğini belirterek; “Herkesin de bildiği gibi bana; dönek, satılmış, yalaka dediler. Kem söz sahibine aittir. Ben onları Allah’a havale ediyorum. Cevap dahi vermeyeceğim. Ben aday olduğum gün söylemiştim; bu memleket, bu memlekette yaşayan herkse için bir Barış değil, bin Barış feda olsun” dedi.

Konuşmasının büyük bir bölümünü seçilmesi halinde yapacağı projelere ayıran AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak; doğalgaz, kültür sarayı, Sodra Dağı’na yapılacak mesire alanı gibi projeleri, sinevizyon gösterimi eşliğinde anlattı.

Tarım ve hayvancılık, Salı Pazarı, çalışmaları yarım kalan Uzunyuva Açık Hava Müzesi ile ilgili projelerin de hazır olduğunu ve 2020 yılı genel bütçeye konulacağını ileri süren Başkan Adayı Saylak, sık sık arkasında duran milletvekillerine mikrofonu uzatarak söz vermelerini istedi.

3 yıl önce tamamlanan ancak çürümeye terk edildiğini iddia ettiği Çöllüoğlu Hanı’nı da yeniden kültür turizmine kazandıracağını vurgulayan Saylak; “Sizlerden sadece 5 yıllığına yetki istiyorum. Verdiğim sözleri yerine getiremezsem bir daha oy istemek için karşınıza çıkmayacak, çekip gideceğim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temsili olarak seçim koordinasyon merkezinin açılış kurdelası kesildi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık