Şoför esnafına koronavirüs darbesi

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, taşımacılık alanında hizmet veren birlik ve kooperatif başkanlarıyla birlikte gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Şoför esnafına koronavirüs darbesi

“Odamıza kayıtlı;  220 BB plakalı özel halk otobüsü, 250 TM plakalı minibüs, 400 S plakalı servis aracı, 200 taksi, 250 Kamyon-Kamyonet, 30 oto galeri, oto kiralama ve 35 su yolu taşımacılığı olmak üzere 1385 civarında üyemiz bulunmaktadır.” diye konuşan Başkan Paskal, dünyayı zor durumda bırakan koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan işlemler hakkında şunları kaydetti:

“Koronavirüs salgınından sonra ilk yaptığımız işlemler;  özel toplu taşıma araçlarının, taksilerin  ve servis araçlarının dezenfekte işlemleri  kısmen kendi imkanlarımız kısmen de Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Ayrıca araçlar sefere çıkmadan önce araç şoförleri kendi imkanlarıyla araçlarında temasın çok olduğu noktaklara kişilsel temizlik ve dezenfekte işlemlerini yapmaktadır.”
YOLCU SAYILARI DÜŞTÜ ANCAK GİDER DEĞİŞMEDİ
Koronavirüs salgınından sonra toplu taşıma kullanan yolcu sayısında yüzde 50- 60 oranında azalma olduğuna dikkat çeken Başkan Paskal, sağlık çalışanlarının ardından görevi başında olan ilk meslek grubu olduklarını belirterek şoförlerin çok zor günler geçirdiğine vurgu yaptı.
Koronavirüsün şoför esnafına etkileri konusunda detaylı açıklama yapan Başkan Paskal, “İlçe merkezli toplu taşımada da yolcu oranında ciddi azalma olmuştur. Bu durum geçimini yolcu taşımacılığı ile sağlayan esnaflarımızı gelir kaybına uğratmaktadır. Günlük taşıma ile ilgili resmi kayıtlarda da bu durum net olarak görülmektedir. Turizm bölgesi olduğumuz için servis ve ticari taksilerin tüm yatırımları turizm sezonuna göre planlanmıştır. Turizm sezonunun içinde bulunduğumuz durumdan etkilenecek olması sebebiyle esnafımızın kredi ve diğer ödemelerinde zorluklar yaşanacağı aşikardır.” diye konuştu.
“ÖDEME ERTELEMELERİ CARİ ÖDEMELERLE ÇAKIŞMAMALI”
Son günlerde benzin ve motorinde yapılan indirimlerin yolcu sayılarındaki ciddi düşüşler sebebiyle esnafın lehine olmasının mümkün olmadığını söyleyen Başkan Paskal, mazot harici girdilerde şoför esnafı lehine bir değişiklik olmadığını belirtti.
Hükümetin BAĞKUR, SSK, vergi ödemeleri ve kredi ödemeleriyle ilgili ödeme ertelemeleri ile ilgili destek paketlerini önemsediklerini ifade eden Başkan Paskal, “Bu ödemelerin ötelemesiyle ilgili ilerde oluşacak birikme ve ödemelerin dönem cari ödemeleriyle çakışmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Tüm bunlar yapılırken işletme can suyu gibi yeni faizsiz veya az faizli krediler temin edilmelidir. Bu önlemler alınırken insan hayatı öne çıkarılarak normal çalışma dönemine dönmek için gerekenleri birlik ve beraberlik içinde yapmalıyız. İlçemizdeki toplu taşıma ve diğer taşımalarla ilgili bu salgından doğan faaliyetler ve değişiklikler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık