Şoför esnafından ‘Ulaşım Zammı’ açıklaması

Muğla’da ulaşım ücretlerinin arttırılması üzerine şoför kooperatifleri ve odaları ortak bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada artan maliyetler nedeniyle esnafların zarar etme noktasına geldiklerini belirterek bu ücret güncellemesinin zorunlu olduğunu vurguladılar.

Şoför esnafından ‘Ulaşım Zammı’ açıklaması

Şoför kooperatifleri ve odaları adına Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal tarafından yapılan ortak açıklama şöyle:

“Muğla’da vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti sağlamak bizim için büyük bir önem ve sorumluluk arz etmektedir. Biz şoför esnafı olarak bu sorumluluğun farkındayız. Ancak son yıllarda ülkemizde artan hayat pahalılığı hepinizin malumudur ve pahalılık doğal olarak ulaşım sektörüne de yansımıştır. Akaryakıt ve sigorta fiyatları, yıllık enflasyon artışı, araçların bakım-onarımlarındaki masraflar, işçilik, kasko ve yedek parçada yaşanan artışlar ve Motorlu Taşıtlar vergisine gelen zamlar biz şoför esnafını maddi açıdan oldukça zor durumda bırakmıştır.Örnek olarak araçlarımızda kullanmış olduğumuz akaryakıt 2 yıl önce 4,62 TL iken şuan 6, 57 TL olmuştur. 2 yılda eski fiyata göre yaklaşık %50 oranında zam yapılmıştır. 1. Basamak otobüs vergileri yıllık 5 bin 53 TL’den 6 Bin 755 TL’ye yükselmiştir. Tüm bunların yanında diğer tüm giderlerde de yüksek artışlar olmuştur.

Bunların yanı sıra İlimizde yolcu kapasitesi oldukça düşüktür. Örnek olarak günlük aynı bölgeye sefer yapan 10 araçtan sadece 2 araç yeterli yolcu kapasitesine ulaşırken diğer 8 araç zararına taşıma yapmakta, çoğu zamanda boş olarak gitmektedir. Bu fiyat artışları ve yolcu kapasitesi nedeniyle uzun zamandır belediyeden zam talebinde bulunduk. Yaklaşık 2 yıl sonra zam talebimiz, yapılan maliyet hesaplarının ardından değerlendirmeye alınarak yürürlüğe girdi. Ücretlerin artmasını istememizdeki amacımız vatandaşımızı mağdur etmek değil sadece verdiğimiz hizmetin karşılığını almaktır.Sonuç olarak bizde diğer büyük sorumluluğumuz olan ailemizi geçindirebilmek için çalışmaktayız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık