“Sorumluluk alın ve istifa edin!”

ÖNDER Haber -

“Sorumluluk alın ve istifa edin!”

İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanan ve en son bilgilere göre 42 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına tepkiler sürüyor ...

“İstifa edin!”

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, terörü lanetleyerek, halkımıza ve tüm insanlığa başsağlığı diledi.

Konuşmasında, bu zamana kadar patlayan bombalarda kimsenin sorumluluk almadığına dikkat çeken Demir, “Ey yetkililer, artık bir nebze olsun sorumluluk alın ve istifa edin” çağrısında bulundu.

 

“Yaşananların

sorumluları, liyakatsız

insanları makam sahibi

edenlerdir!”

29 Haziran Çarşamba günü TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan Sayıştay Kanunu üzerine MHP Grubu adına konuşma yapan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da saldırıyı lanetledi ve özetle şu görüşleri dile getirdi:

“İstanbul’daki eylemi kim yaptı? Araştıracağız, öğreneceğiz, bilmiyoruz. E, bu silahlar buraya kadar nasıl geldi? Bilmiyoruz. Arkadaşlar, hepsini bal gibi biliyorsunuz. Bu IŞİD’in Türkiye üzerinden o Avrupa’dan gelen militanlarının başlangıçta Suriye’ye giderken sesinizi çıkartmadığınızı hepiniz bal gibi biliyorsunuz. Şimdi, Amerikan istihbaratı bugün bakın Twitter’dan bir şey paylaşmış “Ramazanda eylem yapmak üzere Türkiye’ye 35 IŞİD militanı geldi” diyor. E, bunu Amerika biliyorsa Türkiye’dekini siz nasıl bilmiyorsunuz? Yani orada bir şey var. Ya bilmiyorsanız burada bir ihmal var, ya bilmiyorsanız o zaman sizin kurumlarınız çalışmıyor, sizin MİT’iniz çalışmıyor, Emniyetiniz çalışmıyor, istihbaratınız çalışmıyor.

Efendim, buraya görevlileri atarken sırf bizden olsun diye liyakati bir tarafa bırakırsanız, ehliyeti bir kenara bırakırsanız, olması gerekenleri bir kenara bırakırsanız daha buna benzer çok olayı hep birlikte yaşarız. Bakın, bu ülkede bir vali bile dedi ki: ‘Ben sabah evden çıkarken abdest alıp çıkıyorum, çoluğumla çocuğumla helalleşip çıkıyorum çünkü akşama ne olacağını ben de bilmiyorum.’ Ülkenin geldiği durumu tarif etmek bakımından şu anda görevde bulunan bir valinizin söylediği bu laf bile başlı başına bir olaydır, yeterlidir arkadaşlar.”

 “Gün birlik olma günü,

kol kola girme günüdür”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklaması ise şöyle:

“İstanbul Atatürk Havalimanı’nda zamanlaması manidar hain terör saldırısında masum vatandaşlarımızı kaybettik. Ülkemizin farklı şehirlerinde meydana gelen terör saldırıları ile vatandaşlarımızın sabrı sınanmakta, yetkililer önlem almak, terörü bitirmek yerine yayın yasakları ile uğraşmaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, yaşamlarını huzurlu bir şekilde sürdürebilmeleri için yetkililere büyük sorumluluk düşmekte, ama ne yazık ki şimdiye kadar ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarından sonra hiçbir yetkili istifa etmeyi düşünmemiştir. Terör olaylarının İstanbul’u, Ankara’sı, Diyarbakır’ı yoktur. Ülkemizin hangi şehrinde yaşanırsa yaşansın masum vatandaşlarımızı, askerlerimizi, polisimizi ne yazık ki terör olaylarında şehit vermekteyiz. Gün birlik olma günü, kol kola girme günüdür. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, ülkemizde barış ve huzur ortamı sağlanmalıdır. İstanbul’da kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık