“Tabanın sesiyle hareket ediyoruz”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“Tabanın sesiyle hareket ediyoruz”

MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, basın toplantısı düzenleyerek, ilçe teşkilatı olarak yaptıkları bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı sırasında MHP’nin ve ülkemiz gündeminden düşmeyen kurultay sürecini de değerlendiren Çayırlı, ilçemizdeki parti tabanının da değişimden yana olduğunu, ilçe yönetiminin kendi arasında genel başkanlık için yaptığı bir oylamada Meral Akşener’in birinci, mevcut genel başkan Devlet Bahçeli’nin ise sonuncu çıktığını söyledi. Çayırlı, İstanbul Havalimanı’ndaki terör saldırısını da lanetlediği konuşmasında, terörün uluslararası niteliğine dikkat çekerek AKP hükümetinin bu anlamda çok büyük bir sorumluluk altında olduğunu da sözlerine ekledi.

MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, ilçe yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla dün saat 10.30’da parti binasında basın toplantısı düzenlendi.

 

İhtiyaç sahiplerine

yardım

MHP Milas İlçe Teşkilatı olarak Ramazan ayı içerisinde yönetim kurulu üyelerinin destekleriyle hazırlamış oldukları Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çayırlı, “Hayırsever partililerimizin katkılarıyla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan paketleri hazırladık. Hazırlanan 250 adet paket, oluşturmuş olduğumuz komisyonlarımızca tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Paket dağıtımlarında önceliğimizi Gazilerimize verdik. İhtiyaç sahibi Gazilerimize paketlerimizi ulaştırdık. Katkıda bulunan tüm partililerimizin Allah hayrını kabul etsin.

 

İftar yemekleri

siyasallaştırılıyor

Açıklamaları sırasında Milas Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeklerini de eleştiren Çayırlı; “Düzenlenen iftar yemekleri siyasallaştırılıyor. İftar yemeklerinde siyasi isimler ön plana çıkarılıyor. Siyasi bir çalışma gibi yapıldığı için de bazen kalabalık olsun diye farklı yerlerde yapılmasına rağmen aynı insanları görüyorsunuz. İhtiyacı olan da orda olmayan da orda. Amaç gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ise birebir temasa geçilmeli. Bizler yardım kolilerini teslim etmeye başladığımız günden beri Milas’ta gerçekten ihtiyaç sahiplerinin çok fazla olduğunu gördük. Onlara doğru yollardan ulaşılmalı ve onların bu durumu incitilmeden çalışmalar yapılmalı. Paketlerin üzerine biz partimizin bayrağı ve işaretlerini dahi koymadık” dedi.

 

İstifalar oldu

MHP’de yaşanan süreçle ilgili de açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Çayırlı; “7 Haziran seçimlerini başarılı bir şekilde tamamlamış ve ilçemizdeki oy oranlarımızı artırmıştık. Bu seçimlerde ilçemizden de bir adayımız vardı. Seçimlerden sonra genel merkezimiz tüm teşkilatlardan sonuçlarla ve eksiklerimiz ile ilgili bir rapor hazırlamasını istedi. 1 Kasım seçim sürecinde gördük ki hazırlanan bu raporlar göz önünde bulundurulmamış. Kasım ayında yapılan seçimlerde Milaslı adayımız da yoktu. Ve Kasım ayında yapılan seçimlerin sonucunda tüm ülke genelinde oy kaybına uğradık. 1 Kasım seçimlerinden sonra teşkilatlarımızda istifalar da oldu” dedi.

 

Akşener birinci,

Bahçeli sonuncu oldu

Kasım ayı seçimlerinden sonra yaşanan istifaların ardından parti içinde yenilenme ifadelerinin dillendirildiği ve genel başkan adalarının ortaya çıkmaya başladığını belirten Çayırlı, “istifa etmek isteyen arkadaşlarımızın bir bölümü ile gerekli görüşmeleri yaparak partide kalmalarını sağladık. İstifa edenlerin birçoğu da zaten işle ilgiliydi. Ya belediyede işe gireceği ya da havalimanı gibi kurumlarda çalışacağı için istifa etti. Ama biz bu süreçte teşkilat olarak özeleştirimizi de yaptık. Ve teşkilat olarak değişimden yana olduğumuz kanısına vardık. Daha sonra ise ilçe teşkilatı yönetimi ve partimizin önde gelenlerinden oluşan yaklaşık 22 kişinin katılımıyla puanlama yöntemiyle bir oylama yaptık. Bu oylamada en fazla puanı Meral Akşener aldı. Sıralamada Sinan Oğan ikinci, Ümit Özdağ üçüncü, Koray Aydın dördüncü ve Devlet Bahçeli ise beşinci oldu. İl teşkilatımız her ne kadar süreçle ilgili istişare yapılmamasını istese de biz parti yönetimi ile yetinmedik, eski başkan, delege ve tabanımızla da görüştük. Hemen hemen tabanımız da değişimden yana” dedi.

Çayırlı, ‘başka partiler’in MHP’nin içişlerine karışmaması gerektiğine ve yargının da konuyla ilgili olarak bir an önce son kararını vermesinin gerekliliğine dikkat çekti.

 

Biz taban adamıyız

19 Haziran tarihinde yapılan kurultaya da katıldıklarını, partililerinin ve tabanın sesi doğrultusunda Meral Akşener için imza verdiklerini de açıklayan Çayırlı, “İlk kurultay süreci TOMA’larla engellendi. Bu engelleme için de herhangi bir resmi yazı ve gerekçe gösterilemedi. Bu sürece hükümetin de etkide bulunduğunu düşünüyoruz. Biz ne Meral Akşener’in ne de Devlet Bahçeli’nin adamıyız. Biz taban adamıyız. İlçe teşkilatı olarak bu süreçte hiçbir zaman görevden alınma veya ihraç edilme korkumuz olmadı. Tabanın sesiyle hareket ediyoruz” dedi.

Tüzük değişikliğinin yapıldığı kurultayın da çok kalabalık olduğuna dikkat çeken Çayırlı, “O gün birçok kişi imza atmadan geri döndü. Çünkü tek sıra haline dizilmiş bir masada birçok işlem yapılmaya çalışılıyordu ve bu işlemler de baya zaman alıyordu. Gelenlerin bir bölümü bu bekleyişten dolayı geri döndü” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık