Sorunlu geçen kongre sonunda

​​​​​​​KADEM METE YİNE AKP İL BAŞKANI..

Sorunlu geçen kongre sonunda
  • 03 February 2021, Wednesday 10:06

Bilindiği gibi, daha once ertelenen AKP Muğla İl Kongresi, 1 Şubat Pazartesi günü yapıldı. Kadem Mete, genel merkezin kendisiyle devam kararı verdiğini belirtmişti. Buna karşın ongre öncesinde once 5 aday vardı. Adaylar ortaya çıkınca, AKP Muğla Milletvekilleri M.Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Kadem Mete’nin partinin adayı olduğunu belirterek, Mete’ye destek olmuşlardı. Bu sırada adaylardan Süleyman Reyhan, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Diğer iki aday Levent Akyer ve Kazım Avcı ise Elvan Göçer’i destekleyeceklerini açıklamışlardı. Buna göre, 1 Şubat Pazartesi günkü kongrede iki adayın yarışacağı anlaşılıyordu.

Ancak 1 Şubat günü kongre salonunda, divan tarafından Kadem Mete’nin listesi Kabul edilirken, Elvan Göçer’in listesinde eksikler olduğu belirtilerek, Elvan Göçer’in listesi Kabul edilmedi. Buna göre, Kadem Mete tek aday olarak kaldı. Bu gelişme üzerine salonu arkadaşlarıyla birlikte terkeden Elvan Göçer, salonun dışında, çok sert bir üslupla, kendisinin ve delegelerin seçme ve seçilme haklarının ellerinden alındığını belirterek, yapılanın antidemokratik olduğunu belirtti. Kongre salonu dışında, destekçilerine yaptığı konuşmada, bağırarak, anti demokratik bir kongre yaşadıklarını, seçme ve seçilme haklarının gaspedildiğini söyleyerek, kongrede oy da kullanmayacağını söyledi ve salonun önünden ayrıldı.

Tek liste ile yapılan Muğla AKP İl Kongresi’nde 600 delegenin 469’u oy kullanırken, bunların 448’inin Kadem Mete’nin listesine oy verdiği anlaşıldı ve Kadem Mete, resmen yeniden il başkanı seçildi.

Ancak bu kongrenin, AKP’nin önümüzdeki seçimde daha kötü sonuçlar almasına vesile olacağı, yaygın olarak dillendiriliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık