“Su faturasındaki artışın sebebi zam değil”

Yasa gereği geliri belediyeye aktarılacak olan Evsel Katı Atık ücreti, Kasım 2019’dan itibaren su faturalarına yansıtılarak, aylık olarak tahsil edilmeye başlandı. 2020 yılı Evsel Katı Atık ücret tarifesinin 8 Kasım 2019’da toplanacak olan Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini ifade eden Başkan Tokat, “Evsel Katı Atık bedelleri ile ilgili yasa daha önce çıkmıştı. Ancak şimdiye kadar ertelemeler vardı. Artık yasa uygulanmaya başladı ve MUSKİ’nin su faturalarına eklenecek bu bedeller ilgili belediyeye, yani Milas’tan alınanlar Milas Belediyesi’ne aktarılacak, suya yeni bir zam yapılmış değil.” diye konuştu.

“Su faturasındaki artışın sebebi zam değil”

Yasası daha önce çıktığı halde sürekli ertelenen ve bu aydan itibaren uygulamaya giren Evsel Katı Atık ücret tarifesi, su faturalarına yansıtılarak tahsil edilmeye başlandı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bazı vatandaşlar tarafından suya zam olarak algılanan konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Suya zam yapılmadığının altını çizerek, Evsel Katı Atık ücretinin bu aydan itibaren su faturalarına yansıtıldığını söyleyen Başkan Tokat, dün toplanan Milas Belediye Meclisi kasım ayı toplantısında şunları kaydetti:
“Evsel Katı Atık ücretleri, MUSKİ’nin su faturalarına ilave edilerek tahsil edilecek. Evsel Katı Atık bedelleri, daha sonra ilgili belediyelere aktarılacak. Bu konuda Büyükşehir belediye başkanımız biraz rahatsız. Çünkü aslında bu 4-5 yıl önce çıkartılmış bir yasa ama şimdiye kadar hep ertelenmişti. Bu aydan başlayarak uygulanmaya başlıyor. Bu da doğal olarak su faturalarıyla toplandığı için, vatandaşlar tarafından sanki suya zam yapılmış gibi algılanabilir. Bunu belirtmem gerekiyor, Evsel Katı Atık bedelleri artık Milas Belediyesi’ne aktarılacak, suya yeni bir zam yapılmış değil”
2020 yılı Evsel Katı Atık ücret tarifesi ise 8 Kasım Cuma günü saat 10.00’da toplanacak olan Milas Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık