Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Suat Özcan, Milas’ın hava kirliliğini Bakan’a sordu:

ZEHİR SOLUMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Suat Özcan, Milas’ın hava kirliliğini Bakan’a sordu:

Muğla Milletvekili Suat Özcan; Milas’ta ısınma amaçlı olarak Sobaların Ekim/Kasım ayından Nisan/Mayıs aylarına kadar yaklaşık 6-7 ay yanmakta olduğunu ve yakıt olarak genelde ucuz olması nedeniyle düşük kalorili Linyit kömürü kullanıldığını belirterek, Milas’ta uzun yıllardır kış aylarında havanın çok kirli olduğunun bilindiğini belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Milas’a doğalgaz getirilip getirilmeyeceğini sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son yıllarda Milas Atapark’a bir ölçüm cihazı koyduğunu ve Milas’ın hava değerlerini ölçtüğünü, ancak bu değerleri açıklamadığını belirten Suat Özcan, “Herkes çok iyi bilmektedir ki bu hava değerleri insan yaşamı için tehlikeli boyuttadır” dedi.

Milletvekili Özcan; “Hava kirliliğinin tehlikeli boyutta olmasından dolayı uzunca bir zamandan beri Milas’a doğalgaz getirilmesiyle ilgili olarak yerel yöneticilerimiz ve biz siyasiler Merkezi hükümet nezdinde girişimlerde bulunmaktadır. Bu girişimlerde hiçbir zaman Milas’a doğalgaz verilmeyecek veya gelmeyecek diye bir söylem duyulmamıştır ya da bulunulmamıştır” dedi.

Milas’a doğal getirilmesiyle ilgili olarak 12 Şubat 2020 tarihinde bizzat Enerji Bakan yardımcısı ile görüştüğünü, olumsuz bir tablonun olmadığını, hatta bu konuda çalışıldığını öğrendikten sonra bir Milaslı olarak memnun ve mutlu olduğunu belirten Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Ancak bu iş böyle mutlu olmakla, sevinmekle olmuyor. Yetkililer ya da İktidar sahipleri Milas’a acilen doğalgaz getirmelidir. Eğer getirmemekte direnilir ya da ısrar ederlerse bunun adı 75 bin  “MİLASLIYI ÖLÜME TERK ETMEK” demektir. Tüm görevlilere, başta iktidarın Muğla milletvekillerine buradan çağrı yapıyorum, bir an önce bu konuyu el ele vererek çözelim” dedi.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis