Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

10. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda kazananlar belli oldu

​​​​​​​Milas Belediyesi tarafından Milas doğumlu ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına düzenlenen karikatür yarışmasında ödül almaya hak kazanan karikatürler belli oldu.

10. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda kazananlar belli oldu

Bu yıl 10.’su düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na 56 farklı ülkeden 411 karikatürist 1722 karikatür ile katıldı. Turhan Selçuk Karikatürlü Evde toplanması gereken, ancak dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Zoom platformu üzerinden online değerlendirmede bulunan jüri, 1722 karikatür arasından dereceye giren karikatürleri belirledi.

 Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Sonay Yılmaz,    Hicabi Demirci, Nazım Alpman, Ramize Erer, Çiğdem Demir, Yüksel Aksu ve Serter Karataban isimlerinden oluşan jüri üyeleri, uzun saatler süren değerlendirme sonucunda birinci, ikinci ve üçüncülüğe hak kazanan karikatürler ile özel ödül almaya layık görülen karikatürleri belirlediler. Buna göre birincilik ödülünü Çin’den Liu Qiang, ikincilik ödülünü Kazakistan’dan Galym Boranbayev ve üçüncülük ödülünü de İran’dan Hassan Omidi kazandı.

Bu sene birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra, Jüri Özel Ödülü,  Cumhuriyet Gazetesi, Milas Kent Konseyi, Labranda Su, İMOGA, Schneider Temple, Tema Vakfı ve Berk Laminant özel ödülleri de verildi. Her yıl yapılagelen ödül töreni ve serginin  tarihi, yaşanan pandemi nedeniyle ileriki bir tarihte açıklanacak.

Dereceye Giren Karikatürler:

Birincilik Ödülü : Liu Qiang –ÇİN,  İkincilik Ödülü : Galym Boranbayev – KAZAKİSTAN, Üçüncülük Ödülü    :    Hassan Omidi - İRAN

ÖZEL ÖDÜLLER

Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü :   Reynerio Tamayo Fonseca – KÜBA, Milas Kent Konseyi Özel Ödülü:  Pavel Constantin- ROMANYA, Labranda Su Özel Ödülü :   Saman Torabi-İRAN, Schneider  Temple  Özel Ödülü :   Mojtaba Faizi-İRAN,  İMOGA Özel Ödülü    : Tawan Chuntraskawvong-TAYLAND, Berk Laminant Özel Ödülü : Javad Takjoo-İRAN, Jüri Özel Ödülü           : Mahdieh Sabbaghkar-İRAN, Tema Vakfı Özel Ödülü: Seyyed Mohsen Novri Najafi-İRAN

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık