Sulama için değil, Bodrum’a su için bir baraj daha!..

Bir süre önce gündemde olan, ancak daha sonra ‘zemini uygun olmadığı için vazgeçildiği’ açıklanan Gökçeler Barajı yerine, yeni bir “Bodrum Barajı” için, yarın (4 Şubat Perşembe) Çamköy Ortaokulu’nda ÇED toplantısı düzenleniyor.

Sulama için değil, Bodrum’a su için bir baraj daha!..
  • 03 February 2021, Wednesday 9:59

Bir süre önce bu civarda alternatif bir baraj için sondajlar yapıldığı duyulmuştu, ancak, Bodrum’a su temini için bir baraj düşünüldüğü söylenmemişti.

Son günlerde, bazı vatandaşlar, bu ÇED toplantısıyla ilgili sosyal medya üzerinden bilgiler yayınlayarak, bu baraja karşı çıkmak gerektiğini belirten çağrılar yayınlıyorlar.

Bu çağrı şöyle:

“Milas’ın dağında rüzgarını, taşını toprağını, mermerini madenini,-ovasında, arsasını suyunu, - denizinde güneşini, teknesini, balığını, - yeraltında kömürünü, suyunu - havasında oksijenini har vurup harman savurup tükemek zorunda mısınız? Bir coğrafyanın her şeyi birden talan edilir mi? Bu nasıl bir vahşet, nasıl bir vandallıktır?

Bizlere yaşam alanı bırakmayan, elimizde avucumuzda ne varsa alıp bizi kendi topraklarımızda yoksullaştıracak olan bir yeni proje daha gündeme gelmiş durumda..

Güllük’te ticari liman yetmedi, körfezde yat limanları yetmedi, her tepeye dikilen GES’ler RES’ler yetmedi, ovayı bitiren toprak havuzlar, denizi bitiren ağ havuzlar, halka ait koyları sahiplenen çok yıldızlı oteller yetmedi, ovalarımızı talan eden kömür ocakları, havamızı dünyanın en kirli alanlarına çeviren kömür santralleri yetmedi, dağlarımızı delik deşik eden feldspat madenleri ve mermer ocakları yetmedi, yollarımızı korku filmi setlerine çeviren dev kamyonlar yetmedi, Çamköy-Ikiztaş köylerini susuzluğa mahkum eden su sondajları yetmedi... Sırada bölgenin yegane akarsuyu üzerine yapılacak bir baraj mı kaldı?

Aşağıdaki fotoğrafa iyi bakın. Kırmızı işaretli bölge BODRUM’a su vermek için Ören yolu üzerinde yapılması planlanan baraj projesinin fotoğrafıdır.

Yıllardır Çamköy ve Ikizköy havzalarının yeraltı kaynakları yetmedi, sırada dağlardan başlayıp Güllük dalyanına uzanan hattaki tüm yerleşim alanlarını, doğal güzelliklerini yok edecek bir proje var.

Bizim olanın, başkaları çim bahçelerini sulayabilsin, havuzlarını tatlı su ile doldurabilsin, denizden çıkıp günde 5 kez duş alabilsin diye, bizim fikrimiz sorulmadan elimizden alınmasına daha ne kadar ses çıkarmadan rıza göstereceğiz?

4 Şubat Perşembe günü saat 11.00’da Çamköy Ortaokulu salonununda ÇED değerlendirme toplantısına katılmak gerek.

“Bizim de sözümüz, bu duruma itirazımız var” demek, dediğimizi de ilgili kulaklara ulaştırabilmek için ses vermeliyiz. Güçlü bir ses..

4 Şubat Saat 11.00

Başka kimselere ramdevu vermeyin.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık