Süleyman Girgin, üniversite yemekhanelerini meclise taşıdı 

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharı sonrasında (3 Ocak 2020 günü cesedine ulaşıldı) üniversitelerimize dair tartışılan konularla ilgili soru önergesi verdi. Girgin, “İntihar eden öğrencimizin sosyal medya paylaşımlarından anlaşıldığı üzere yoksul öğrencilerimiz üniversite yemekhanelerinin ücretli olmasından ötürü sıkıntı çekmektedirler. Üniversite yemekhanelerinin ücretsiz olması konusunda bir çalışmanız var mı?” diye sordu. 

Süleyman Girgin, üniversite yemekhanelerini meclise taşıdı 

Bugün birçok öğrencinin geçim sıkıntısı çektiğini, barınmadan beslenmeye, yol ücretlerinden sağlık harcamalarına, hayat pahalılığının üniversite öğrencilerimizin öğrencilik yaşamını zehir ettiğini vurgulayan Girgin, “üniversite yemekhanelerinin öğrencilere ücretli olması Anayasamızın sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmıyor” dedi. Türkiye ekonomisinin ciddi bir kriz içinde olduğunu ve bu krizin toplumun en kırılgan kesimlerden biri olan öğrencileri fazlasıyla etkilediğini sözlerine ekleyen Girgin, en son İstanbul Üniversitesi’nde yemekhane zamlarını protesto eden öğrencilere olduğu gibi “parasız eğitim” mücadelesi veren öğrencilere yönelik polis şiddetini de kınadı. 
Bütün bunların, toplumdaki genel yoksullukla birleşip, başka faktörlerle (çevresel, genetik vs.) de etkileşime girerek öğrencilerin psikolojisinde önemli yaralar açtığına değinen Girgin, önergesini şu soruyla bitirdi: “Öğrencilerimizin geçim derdi ile psikolojik sorunları içi içe geçerek sağlıklı bir öğrencilik yaşamının önündeki engele dönüşmektedir. Üniversite öğrencilerinin ücretsiz psikolojik danışmanlık alabileceği olanaklar yaratmayı düşünüyor musunuz?"

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık