Süt Birliği faaliyetleriyle göz doldurdu

Milas Süt Birliği yönetimi, Milas’ta görev yapan gazetecilerle, akşam yemeğinde bir araya gelerek faaliyetlerini tanıttı. 

Süt Birliği faaliyetleriyle göz doldurdu

Milas Süt Birliği Başkanı Başkanı Ali İhsan Gezgin, 2007 yılında kurulan ve her geçen gün başarısını artıran Süt Birliği’nin faaliyetlerini, Sarnıç Restaurant’ta hep birlikte yenen yemeğin ardından, Milas’ta görev yapan gazetecilere tanıttı. 
Aynı zamanda Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan Gezgin, 2007 yılında başlayan serüvenin şu anda rekor düzeylere çıktığını belirtti.
Başkan Gezgin, 4 personelle hizmet veren birliğin, geçen süre içerisinde personel sayısının 81’e çıktığını, üye sayısının ise 3 bine ulaştığını söyledi.
Kurulduğu yılda 25 mahallede hizmet verirken şu anda 80 mahalleye ulaşıldığını belirten Gezgin, günlük süt miktarının 15-20 tondan 200 tonlara çıkarıldığını söyledi.

BİRLİĞİM GIDA İLE MUĞLA’YA AÇILACAK
Geçtiğimiz yıl düzenlenen törenle hizmete açılan Birliğim Gıda’nın tüketicilerden tam not aldığını belirten Gezgin, ‘Hastalıktan Ari İşletmeler ve Onaylı Çiftlik Belgeli’ işletmelerden temin edilen çiğ sütün satıldığı Sütmatik’ten günlük bin 200 litre süt satıldığını söyledi. Başkan Gezgin, “Birliğim Gıda ile üreticilerimizin, ürettikleri ürünü olumsuz piyasa şartlarından etkilenmeden kazançlı bir şekilde tüketime sunmalarını sağladık. Bu sayede üreticiden tüketiciye iki tarafın da kazançlı olacağı bir yapı oluşturmayı başarmış olduk. Hemşerilerimizden gelen yoğun ilgi ve talep üzerine, Milas başta olmak üzere, Muğla genelinde açmayı düşündüğümüz yeni şubelerimizin de müjdesini vermek isterim. Bu yeni şubelerimizi açarak hizmet ağımızı genişletmek için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.” dedi. 

SÜT BİRLİĞİ OSB İLE BÜYÜYECEK
Milas’ta yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi’nde üreticilerin en büyük girdi maliyeti olan yem konusunda maliyeti düşürecek önemli bir proje olan ‘flake’ işleme tesisi, OSB’nin tamamlanmasının ardından kurulacak. Bu kapsamda süt işleme tesisi ve diğer yatırım tesislerinin kurulması için planlamaların tamamlandığını  belirten Gezgin, “Tesisleri kurmak için tüm planlamalarımızı ve proje çalışmalarımızı tamamladık. Uygulamaya geçmek için şu an yer tahsisini bekliyoruz. Yer tahsisinin ardından süt işleme tesisimizle birlikte, ‘flake’ işleme tesisini hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Gezgin, açıklamalarının sonunda şu ifadelere yer verdi: 
“Birlik üyesi tüm üreticilerimizi ferdi kazalara karşı sigortalatarak, olası risk durumlarında üreticilerimizin mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için önlem aldık. Dünya Süt Haftası münasebetiyle süt ve süt ürünlerinin tüketimi konusunda bilinç oluşturmak adına, renkli ve bir o kadar da anlamlı etkinliklere imza attık. Gelecek nesillerimizin, halkımızın sağlıklı beslenme bilinci kazanmaları için çok sayıda öğrencimizi ve velilerimizi, vatandaşlarımızı bu etkinliklere dahil ederek, bilgilendirdik. Her yıl artan ticari faaliyetlerimizle Milas Süt Birliği olarak, Muğla Kurumlar Vergi Listesi’nde ilk 100’e giren tek sivil toplum kuruluşu olma başarısını gösterdik.”

Açıklamanın sonunda gazetecilere Milas Süt Birliği’nin çiğ sütü hediye edildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık