Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Talas Belediye Personeline İlaçlama Eğitimi

Kayseri'nin Talas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile belediye personelleri ve vatandaşlara biyosidal uygulama, dezenfeksiyon ve haşeratla mücadele eğitimi verildi.

Talas Belediye Personeline İlaçlama Eğitimi
  • 15 February 2021, Monday 15:15

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Devlet Hastanesi Geriatri Merkezinde gerçekleşen eğitim programının teorik kısmı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilirken ekipman desteği ve uygulamalı eğitim kısmını ise Talas Belediyesi gerçekleştirdi. Talas ve Hacılar Belediyesi çalışanlarının yanı sıra vatandaşların da yer aldığı eğitim programında pandemi önlemleri de dikkat çekti.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Biyosidal İlaçlama ve Eğitimi Sorumlusu Ülkü Yavaş tarafından yapılan teorik eğitimlerde hijyen, dezenfeksiyon yöntemleri ve ilk yardım gibi konular anlatıldı.

Daha sonra araç başında devam eden eğitim programında ise Talas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Biyolog Hakan Alan, biyosidal uygulaması ve haşeratla mücadele konularını pratikte uygulayarak katılımcılara aktardı. Ayrıca yine Talas Belediyesi tarafından sağlanan ekipmanlar ve ilaçların da kullanım şekilleri de anlatılan konular arasında yer aldı.

Eğitim programı sonrasında konuşan Eğitimci Ülkü Yavaş, düzenlenen program hakkında bilgiler verdi.

Şu ana kadar Kayseri genelinde 450 kişinin bu programdan yararlandığını belirten Yavaş, eğitim programı sayesinde, katılımcılara hem ilaçlama hem de doğayı koruma yöntemlerinin anlatıldığını ifade etti.

Eğitim programıyla toprağa, suya, havaya ve içinde yaşayan diğer canlılara zarar vermeden bilinçli ilaçlama yapılacağının anlatıldığını kaydeden Ülkü Yavaş, “Bu konuda Talas Belediyesi’nden araçların kullanımı ve uygulamalı eğitim konusunda yardım istedik. Onlar da sağ olsunlar destek oldu" dedi.

Yavaş, eğitim programına katılanlara, yapılacak olan sınavın ardından sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis