"TALİMATLA FİYATLAR DÜŞMEZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos Perşembe günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Tarım Kredi marketlerinde et, ayçiçeği yağı, şeker ve 40 çeşit üründe indirim yapılacağını duyurdu.

  • 16 August 2022, Tuesday 12:07

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Pazartesi günü başlayan indirimi Menteşe’deki tarım kredi kooperatifini gezerek ve vatandaşların da görüşlerini alarak değerlendirdi. 

Girgin’in ‘Dağ fare doğurdu’ başlıklı açıklaması şu şekilde;

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Aralık 2021’de halkımızın huzurunda market sahibi ve yöneticilerine mektup göndererek, halkımız için gıda ürünlerinde indirim talep etmiş, iktidarı tedbir alması için sürekli uyarmıştı. O zaman kulağının üzerine yatarak, yerli çiftçi aleyhine ithalatçı gıda aracılarının çıkarlarını koruyan iktidar, krizin vahametini yeni fark etti.

“REKABET YOLUYLA FİYATLARI DÜŞÜREMEZSİNİZ”

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tüketim ve et ürünlerinde kapsamlı bir indirim kampanyası sözde bugün başlayacaktı.

“Enflasyonu hortlatıp, insanlara ucuz alışveriş kuyruklarını bekletenlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor? Ben ekonomistim diyenlerin enflasyonla mücadele anlayışı bu mudur? Kendi çiftçisini üretimden uzaklaştırarak, talimatla tarım kredi kooperatifleri yoluyla, rekabet yoluyla fiyatları düşüremezsiniz. Köklü çözüm üretim yapan bir Türkiye yaratmaktır.

Muğla-Menteşe ilçemizde tarım kredi kooperatifi marketinde vatandaşlarımızla görüştük. İndirim hakkındaki görüşlerini sorduk ve fiyatları inceledik. Marketlere giden halkımız bu propagandanın aslı astarı olmadığını, sadece indirimin göstermelik bir kaç ürünle sınırlı olduğunu gördü. Sarayın duvarları bu gerçeği algılayamayacak kadar yüksek olsa da gıda enflasyonu 30-40 kuruşluk göstermelik indirimlerle aşılabilecek boyutu çoktan geçti.”

"HALKIMIZA SÖZÜMÜZ VAR: HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK!"

"Acil tarımsal kalkınma için bir bütçe programına ve ucuz gıda seferberliğine ihtiyacımız var.

Bunu da tarım tekellerine hizmet edenler değil, kamucu halkçı bir ekonomi kurarak tarımı diriltecek partimiz yapacaktır! Halkımıza sözümüz var: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek!

Geçmiş dönemde de iktidar soğan ve patates fiyatlarını düşürmek için büfelerde satış yapmıştı, et fiyatlarını düşürmek için dışarıdan angus ithal etmişlerdi. Kendi çiftçisini, üreticisini ıslah etmeye çalışarak ya da Tarım Kredi Kooperatifleri yoluyla rekabet ederek fiyatları düşüremezsiniz. Talimatla fiyatlar düşmez. Çiftçinin, üreticinin gider kalemlerini yani mazot, gübre, yem, elektrik fiyatlarını düşürürseniz ancak fiyatlar düşer.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık