Tarım Fuarı’na ziyaretçi akını

Milas’ta 3 Mart’ta başlayan 13. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Milas ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuar, son gününde adeta ziyaretçi akınına uğradı. 

Tarım Fuarı’na ziyaretçi akını

13. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, dün akşam saat 19.00 itibariyle sona erdi. Onlarca firmanın sergilediği yüzlerce ürün, vatandaşların beğenisine sunuldu. Traktörlerden zeytin hasat araçlarına, süt sağım makinelerinden budama gereçlerine kadar her türlü tarım ve hayvancılık araç gerecinin sergilendiği fuarda her yıl olduğu gibi, bu yıl da en çok rağbet gören ürünler fidanlar oldu. Fidan satıcıları, bu yılki fuarda en çok rağbet gören ürünlerin zeytin, kumkat ve limon fidanı olduğunu söyledi. Tohumlar da vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 

"BAZI KAPRİSLERE KURBAN EDİLMEYE ÇALIŞILDI"

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle eylül ayında gerçekleştirilen fuar,bu yıl 3 Mart günü saat 11.00’de düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene hükümet ve kamu kurumları kanadından hiçbir temsilci katılmadı. Törende konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bu fuar sayesinde çok önemli ilerleme ve gelişmeler kaydettik. Bu fuar gelenekselleşti. Bu fuar belli bir döneme kadar gücünü arttırarak ve yükselerek devam etti. Ancak belli bir dönemden sonra bu fuar, kişisel hırslara ve bazı kaprislere kurban edilmeye çalışıldı. Buna rağmen, ortak akıl devam ediyor. Tarım kuruluşlarımızın, odalarımızın, belediyemizin ve diğer paydaşlarımızın gayret ve desteği ile fuarımızı yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.
 

KOOPERATİF VE STK’LAR İLGİ ODAĞI OLDU
Fuarda stand açan MİTSO, Milas Ziraat Odası, Muğla Damızlık Yetiştiricileri Birliği, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı, Anatolie Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi, Muğla Ticaret Borsası gibi kooperatif ve meslek örgütlerinin standları; vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Tarım ve hayvancılık sektörüne girmek isteyen girişimciler de, akıllarındaki soruları sektör temsilcilerine yönelterek bilgi edindi.

ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN FUAR İÇİN GELDİLER

Öte yandan Milas’a komşu il ve ilçelerden çok sayıda meslek örgütü temsilcisi ve çiftçiler de fuardaki son teknoloji ürünler ile fuar için özel hazırlanmış ürünleri ziyaret etti. Muğla Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başbuğ, Söke Ziraat  Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit de Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın nezaretinde 13. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı gezdi.

Siyasilerden de fuara ziyaret yoğundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Milletvekilleri Süleyman Bülbül, İlhami Özcan Aygün, Süleyman Girgin, Suat Özcan, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras fuar alanına gelerek ziyarette bulundu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık