Taşdibek Zeytinyağı MİTSO'dan Coğrafi İşaret aldı

Milas'ın Çamovalı Mahallesindeki memecik türü zeytinlerden elde edilen Taşdibek markalı zeytinyağı Milas Ticaret ve Sanayi Odası’ndan coğrafi işaret aldı.

Taşdibek Zeytinyağı MİTSO'dan Coğrafi İşaret aldı
  • 22 February 2022, Tuesday 8:49

2022 yılı hasadı zeytinyağlarını akredite olmuş laboratuardan kimyasal ve duyusal analiz yaptıran Sergen Taş ve Bertan Taş, zeytinyağlarının MİTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumundan alınmış coğrafi işaret standartlarına uygun olduğunu kanıtlayınca ürünlerinin üzerine coğrafi işaret etiketi yapıştırmaya hak kazandılar. MİTSO'dan coğrafi işaret etiketlerini alan Sergen Taş ve Bertan Taş, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e teşekkür ettiler. MİTSO'nun Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alması ile birlikte zeytinyağlarının değerlendiğini ifade eden Sergen Taş ve Bertan Taş "Bu başarı sizin ve MİTSO'nun eseridir" dediler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Taşdibek markalı zeytinyağının coğrafi işaret etiketi almaya hak kazanmış olması nedeniyle üreticilerine teşekkür ederek "Biz çok zor olanı başardık ve Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti aldık. Ancak şimdi daha zor olan sizlerin AB coğrafi işaret standartlarına uygun üretim yapmanız. Siz bu yılki üretiminizle bunu başardığınız için sizi kutlarım. Aynı başarıyı, aynı üretim kalitesini gelecek yıllarda da sürdürmenizi dilerim" dedi.

2021 / 2022 hasat döneminde elde edilen zeytinyağlarından Taşdibek markasının coğrafi işaret almasıyla birlikte 2022'de coğrafi işaret almaya hak kazanan marka sayısı 9'a yükseldi. Zeytinyağı üreticileri her hasat döneminde elde ettikleri zeytinyağı örneklerini akredite olmuş laboratuarlarda kimyasal ve duyusal analizlerini yaptırıp Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarına uygunluğunu kanıtlamaları halinde MİTSO'dan coğrafi işaret etiketi alıp ürünlerinin üzerine yapıştırmaya hak kazanıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık