Vatandaş gözlerinize değil, etiketlere bakıyor!..

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, geçtiğimiz hafta sonu pazarda, marketlerde bir yandan vatandaşın enflasyona bağlı geçim sıkıntısını ve şikayetini dinlerken, bir yandan da yüksek girdi maliyetleri, fatura, vergi ve diğer sıkıntılarla boğuşan esnafın sorunlarına kulak verdi.

Vatandaş gözlerinize değil, etiketlere bakıyor!..
  • 22 February 2022, Tuesday 8:58

İlçe Başkanı Demirtaş günün sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘Gözlerime bakın’ Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır’ sözlerine gönderme yaptı: “Sayın Bakan gözlerime bakın demişti ya! Sayın bakanım vatandaş gözlerinize değil, geçim sıkıntısı nedeniyle sadece etiketlere bakıyor” dedi.

“TARLADAN ÇIKIŞI 2, TEZGAHTA SATIŞI 30 LİRA”

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, bazı yönetim kurulu üyesi arkadaşları gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, son günlerin en önemli, vatandaşın ise tek gündemi olan yüksek enflasyona bağlı ekonomik krize değinerek; 
“Geçtiğimiz yılın Eylül ayında birisi çıkıp Türkiye’de 5 ay sonra bugünler yaşanacak deseydi sanırım hiç kimse inanmaz, söyleyenin bizimle dalga geçtiğini düşünürdük; ancak keşke öyle olsaydı. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve vatandaşa yansıması, hepimizi derin bir endişeye sevk etmektedir. Bir anda fırlayan döviz kuru, beraberinde artan enflasyon bu büyük milletin her ferdini, ucu-bucağı görünmeyen bir çıkmaza, derin bir uçuruma sürükledi.
Bir yanda çetin kış
şartları, bir yanda % 127’lik elektrik ve % 25’lik doğalgaz zammı insanları soğuğa mahkum ederken, üşüdüğünü unutan insanlar geçim sıkıntısı derdine düştü. İlginç olan ise bugün raflardaki veya Pazar tezgahlarına yansıyan etiketler ne üreticiyi, ne de tüketiciyi memnun etmiyor. Çünkü üretici her şeye rağmen bir şeyler ekip biçiyor, ancak tarlada 2 liraya bile satamadığı bir ürünü tezgahta 30 lira olarak gördüğünde ‘Ben kazanmıyorum, tüketici de bu rakamlarla istediği kadar alamıyor. Satıcı da memnun değilse kazanan kim?’ diye soruyor” dedi.

“DENETİMLER GÖSTERMELİK”

Fiyat denetimleri için timler kurulduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı Demirtaş; “Şu ana kadar bu timlerin ne yaptığını kimse anlamadı. Bazı zincir mağazalarda denetim yapıldı. Denetim yapılacağı duyurulduğunda vatandaş memnun olmuştu, ancak denetim ekipleri tarafından yapılan inceleme, kesilen cezanın bir işe yaramadığını gördük. 
Gıdada % 8 olan KDV oranı % 1’e indi ancak daha açıklama vatandaşa ulaşmadan marketler o ürünlere zam yaptılar. Örnek mi yumurta, makarna, pirinç, sıvı yağ vb. ürünlere zam yapıldı, ertesi gün kdv oranında indirim yapıldı. Yani bu müjdeden de vatandaşa bir şey çıkmadı. Oysa gıdadaki kdv indiriminden ziyade akaryakıtta indirim yapılsaydı, fiyatlar zaten düşen maliyet nedeniyle aşağı çekilecekti” dedi.

“ASIL ENFLASYONU MART AYINDA HİSSEDECEĞİZ”

Bastırılmış olmasına, gerçeği yansıtmamasına rağmen TÜİK verilerine göre ülkede çok yüksek bir enflasyon olduğuna vurgu yapan DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş; “Yeni yıl ile birlikte iğneden ipliğe yapılan zamlarla inim inim inleyen vatandaşın asıl enflasyonu Mart ayında hissetmeye başlayacağını söyleyen ekonomistlere kulaklarını tıkayan iktidar, çözüm üretmek yerine bir süre daha bu sıkıntıya katlanmamız gerektiğini söylüyor. Neden? 
Bu vatandaş size rahat yaşamak için oy verdi. Size inandı, güvendi. Gençlerimiz gelecek kaygısı taşımasın, doğup büyüdükleri ülkeden umudunu kesip başka ülkelere kaçmaya çalışmasın, doktorlarımız geçim sıkıntısı çekmemek için başka ülkelere gitmesin diye yetki verdi. 20 yıldır iktidardasınız, getirdiğiniz noktaya bir bakın…” diye eleştirilerini iktidara yönetti.

“BATIRDIĞINIZ EKONOMİYİ YASTIK ALTINDAKİ ALTNLAR DA KURTARAMAZ” 


İlçe Başkanı Demirtaş, döviz garantili TL mevduat hesabının ardından bu kez de yastık altındaki altınların ekonomiye katma çağrısı yapan iktidara seslenerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Vatandaşın size güveni kaldı mı ki kolundaki bileziği, kulağındaki küpeyi teslim etsin. ‘Kefen’ parasını, yıllarca dişinden tırnağından artırarak biriktiği üç kuruşluk birikimini size teslim ettiğinde onun da çarçur edileceğini bilmiyor mu?

İktidar mensupları olarak hep övünüyorsunuz ya, ‘otoyol, köprü, havalimanı yaptık’ diye… Yaptığınız eserlerden kıt kanaat geçinen vatandaşlarımızdan daha çok yandaş müteahhitler yararlanıyor. 
Artık bu millet sizden umudunu kesti. Sizi 20 yıl iktidarda tuttu ancak hakettiği refaha bir türlü ulaşamadı. Dış güçler dediniz, faiz lobisi dediniz. Milletimiz başlangıçta size inandı ancak bugün söylediğiniz hiçbir şeye inanmayan bir noktaya geldi.
Liyakattan uzak ellere teslim ettiğiniz ülkeyi batırdınız. Bugün seçim kazanacağınıza kanaat getirseniz sandığı milletin önüne koyarsınız ancak siz de iyi biliyorsunuz ki yandaşlarınıza yaptırdığınız anketlerde bile iktidar ışığı görünmüyor.
Bu nedenle çağrımızı bir kez daha yineliyoruz; gelin daha fazla bu milleti yoksulluğa, çaresizliğe mahkum etmeyin. Koyun sandığı Cumhur’un önüne, demokratik yoldan geldiğiniz gibi yine aynı yoldan gittiğinizi göreceksiniz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık