Tazelenme Üniversitesi’nin simge ismi, hayatını kaybetti

Tazelenme Üniversitesi Milas Kampüsü’nün kurulmasında büyük emekleri olan 83 yaşındaki Bağdat doğumlu Prof. Dr. Haldun Abdullah, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi.

Tazelenme Üniversitesi’nin simge ismi, hayatını kaybetti

Tazelenme Üniversitesi Milas Kampüsü ile birlikte çok sayıda üniversitenin kuruculuğunu yapan, çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği, uluslararası firmalara danışmanlık ve araştırmacı olarak görev alan Prof. Dr. Haldun Abdullah hayatını kaybetti.

Acı haberi; Milas MYO’da görevli Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Günlük duyurdu. 83 yaşındaki Bağdat doğumlu Prof. Dr. Haldun Abdullah; 1974-77 yılları arasında Libya Bingazi Üniversitesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü kuruculuğu; 1977-78 yılları arasında ODTÜ öğretim üyeliği;  1984-1990 yılları arasında ODTÜ Vakfı firması EBİ, ALARKO, TELETAŞ, NOVA Mühendislik Müşavirlik firmalarında danışmanlık; 1991-94 yılları arasında TÜBİTAK Ankara Elektronik Araştırma Geliştirme Enstitüsü (AEAGE), ODTÜ ve BİLKENT Üniversitelerinde araştırmacı ve öğretim üyeliği; 1994-96  yılları arasında K.K.T.C. Doğu Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyeliği; 1997-2006 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyeliği; 2002-2004 yılları arasında Gebze'deki TÜBİTAK MAM, Bilişim Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde Müdür yardımcılığı ve 2009-2011 yılları arasında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde  Elektrik-Elektronik Bölümü kuruculuğu)  görev almıştı.

Elektronik devreler ve sistemler alanında yaptığı akademik çalışmalarla ulusal ve uluslararası tanınırlığa sahip olan Prof. Dr. Haldun Abdullah, Salı günü öğle namazına müteakiben Milas Şehir Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık