“TEMA” İLE ÇİÇEK DİKTİLER, RESİM YAPTILAR, OYUN OYNADILAR

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Muğla Milas ilçe sorumluluğu, Dünya Çevre Günü’nde Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencileri ile buluştu.

 “TEMA” İLE ÇİÇEK DİKTİLER, RESİM YAPTILAR, OYUN OYNADILAR

Anaokulu Öğretmenleri Zöhre Dilek Öçay, Semra Erdoğan ve çocuklarla okul bahçesinde bir araya gelen TEMA Vakfı Muğla Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, birbirinden keyifli oyunlarla, etkinliklerle çocuklara çevre bilincini aşıladı.

Öğretmenleri ve Mehmet Amcaları ile birlikte sorumluluğunu üstlenip, bakıp büyütecekleri çiçekleri toprakla buluşturan çocuklar, okul bahçesinde çevre temalı resimler yapıp boyadılar.

Çocuklara, öğretmenleri ile birlikte doğal çevrenin canlıların yaşamındaki yerini ve çevreyi korumanın önemini, çocukların anlayacağı bir dille anlatan Nergiz, “Sizler küçüksünüz, sevgiyle büyüyeceksiniz. Ağaçlar, çiçekler, çimler de sizin gibi çok kıymetli. Onlar da güneş, su ve sevgi ile büyüyecekler. Çevreyi korur, çöplerimizi yerlere atmazsak doğayı ve doğada yaşayan bütün canlıları mutlu etmiş oluruz” dedi.

“Sizler de bizlerin fidanısınız” diyerek minik TEMA’larla bolca sohbet eden Nergiz, sıcak havayı da fırsat bilerek su altında kısa süreli çocuklarla eğlenceli dakikalar geçirdi.

Öğretmenlerinin oluşturduğu çevre koruma bilinciyle evlerinde ve sınıflarındaki atık pilleri çöpe atmayıp biriktiren çocuklar, Mehmet Amcaları’nın aracılığıyla pilleri Milas Belediyesi’ne teslim etti. Etkinlik sonunda, tema gönüllüsü olan miniklere kimlik kartları ve rozetleri dağıtıldı..

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık