TES-İŞ, YATAĞAN İŞÇİLERİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve Türk-İş Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, uzunca süredir sürdürdükleri Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonunda, Yatağan’daki işçiler için sözleşme imzaladıklarını, ancak Yeniköy ve Kemerköy işvereniyle henüz anlaşmanın sağlanamadığını bildirdi.

TES-İŞ, YATAĞAN İŞÇİLERİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Toplam 1800 işçi için yürütülen toplu iş sözleşmeleriyle ilgili olarak Fatih Erçelik, yazılı bir basın açıklaması yaparak, kamuoyunu bilgilendirdi.

Fatih Erçelik’in basın açıklaması şöyle: “Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işyerlerinde çalışan 1800 üyemiz için Mart ayında başladığımız ve 2 yıl süreli 3. Dönem İşyeri Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Yatağan Termik Santralinde çalışan üyelerimiz için Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ yetkilileriyle sürdürdüğümüz görüşmeler anlaşma ile sonuçlanmış olup, 22 Ekim tarihinde imza altına alınmıştır. Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan üyelerimiz için henüz bir anlaşma sağlayamadık. Beklentimiz iş huzuru ve barışı açısından sözleşmenin masada bitirilmesi. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor, en kısa zamanda bitireceğimize inanıyorum. Umarım ağır ve Tehlikeli bir iş kolunda çalıştığımız, yoğun emekle enerji üretimi yaptığımız gözardı edilmez. Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzaladığımız bu Toplu İş Sözleşmesinin hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yaklaşık 9 aydır süren Toplu Sözleşme görüşmelerinde tam anlamıyla beklentilerimizi karşılamasa da var olan tüm haklarımız korunmuş, ve üyelerimizin aldıkları ücretlerde gözle görülür iyileştirmeler sağlanmıştır. Ülkemiz ve dünya ekonomisinin kan kaybettiği şu anlarda aynı üretken ve fedakar çalışma anlayışıyla hizmet etmeye, üretmeye devam edeceğiz. Toplu İş Sözleşmelerine katkı koyan başta Sendikamız Genel Başkanına ve Genel Merkez Yöneticilerimize, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. yetkililerine, TES-İŞ Sendikası Yatağan Şubesi olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İmzaladığımız 3.Dönem Toplu Sözleşmenin tüm üyelerimize ve ailelerine, Bölgemiz ve İşçi Sınıfına hayırlı olması temennisiyle, Saygılar sunarız."

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık