Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kızılay’dan çağrı: “Sensiz olmaz”

Türk Kızılay Milas Şubesi, 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla tüm topluma çağrı yaptı.

Kızılay’dan çağrı: “Sensiz olmaz”

Türk Kızılay Milas Şubesi ve Kızılay Kan Merkezi, 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla Selimiye İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek eğitimler verdi. Selimiye’de öğrencilere kan bağışının önemi anlatılırken, öğretmenler ve vatandaşlardan kan bağışları alındı.

Öte yandan 151 yıldır görev başında olan Kızılay, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılay; kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.

151 YILDIR GÖREV BAŞINDA

Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Güneş Semerci, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili şunları söyledi: “Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın Türkiye açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılay Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkânı sunuyor.

KIZILAY’DAN TOPLUMA ÇAĞRI “SENSİZ OLMAZ”

Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılay, mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan ‘gönüllülük’ esasına göre çalışmalarını yürütüyor. Türk Kızılay’ın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücünü, yardımsever halk ve Kızılaycılık ruhu oluşturuyor. Kızılay gönüllü bir hareket olarak bu yılın sloganını “Sensiz Olmaz” olarak belirledi. Topluma, 151 yıllık iyilik hareketinin onlarsız var olamayacağını hatırlatmak isteyen Kızılay, bu büyük iyilik hareketinin içinde olanlara da minnetini göstermeyi hedefliyor.

AFETLERDE DE GÖREV BAŞINDALAR Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazandı. Kızılay yurtta ve dünyada meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olup yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletiyor.

KIZILAY ŞİFA OLUYOR

Türk Kızılay, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini de üstlendi. Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile Türkiye’nin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Kızılay, ülkenin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılıyor. TÜRKÖK projesiyle sayesinde sağlanan eşleşmelerle kemik iliğine gereksinim duyan hastalara şifa oluyor. Türk Kızılay Türkiye’nin birçok bölgesinde hizmet veren tıp merkezi ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz diğer vatandaşlarımıza da sembolik ücretlerle sağlık hizmeti sunuyor.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis