TES-İŞ’te hukuk zaferi sürüyor

​​​​​​​TES-İŞ Sendikası Yatağan Şubesinin, Dalaman Akköprü Hidroelektrik Santrali’nde çalışan üyeleri için açtığı dava, geçen yıl olduğu gibi bir kez daha üyeleri lehine sonuçlandı. Adalet yeniden emekten yana tecelli etti. İşçilerin Toplu İş Sözleşmesinden doğan alacakları hesaplarına yatırıldı.

TES-İŞ’te hukuk zaferi sürüyor
  • 19 November 2021, Friday 10:31

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şubesi Akköprü Hidroelektrik Santralinde çalışan üyelerinin hakları ve çıkarları için ardı ardına davalar açıyor.

Davaların biri bitmeden diğeri açılıyor.

Çünkü Akköprü Hidroelektrik Santralinin İşletmesini yapan Taşeron firma, İşyeri Toplu İş Sözleşmesini tanımıyor. Bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesini uygulamıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve aynı zamanda TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih ERÇELİK,

 ‘’Türkiye’de en fazla dava açan şube unvanı bizde, durmadan dava açıyoruz. Adeta seriye bağladık.

Dalaman Akköprü’deki üyelerimizin alacaklarını kuruşuna kadar almak bizim görevimiz.

Daha önceki davayı kazanmış, üyelerimizin Toplu İş Sözleşmesinden doğan fark alacaklarını hesaplarına yatırmıştık.

Bir kez daha mahkeme kararı üyelerimizin lehinde çıktı ve alacaklarını 16 Kasım Salı günü itibariyle hesaplarına yatırdık. Güle güle harcasınlar.

Pes etmek yok! taşeron firma veya asıl işveren EÜAŞ, Toplu İş Sözleşmesini uygulayana kadar dava açmaya devam edeceğiz. Hukuki süreç devam edecek.

Bildiğiniz gibi Akköprü, özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 23 Eylül 2021 tarihinde tamamlanan nihai görüşmeler sonucunda AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş’ye 605 milyon TL bedelle özelleştirildi. Santralin devrinden sonra birçok sorunumuzu AYDEM’le çözeceğimize inanıyorum’’ dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık