Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TEV'den Milaslı İşadamlarına; "ÇİÇEKLERİNİZ BİZDEN OLSUN"

    Türk Eğitim Vakfı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Milaslı işadamlarına "özel günlerinizdeki çiçekleriniz ve kutlama kartlarınız bizden olsun" dedi.

TEV'den Milaslı İşadamlarına;

TEV Muğla Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yıllıkçı Yeşilpınar ve Vakıf çalışmalarına gönüllü destek vermekte olan emekli öğretmenler Hüseyin Ünlü ve Ünal Şahin ile birlikte MİTSO Meclis toplantısına katılarak meclis üyelerine vakfın çalışmalarını anlattılar. TEV temsilcileri MİTSO meclis üyelerine vakfın çalışmalarından söz ederek "bir fazla ihtiyaç sahibi öğrencinin okuyabilmesi için" destek istediler.
MİTSO Meclis toplantısında meclis üyelerine TEV ve amaçlarını anlatan Vakfın Muğla Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yıllıkçı Yeşilpınar, Vakıfın 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum işadamı Vehbi Koç'un önderliğinde 205 hayırsever işadamı tarafından kurulduğunu anlattı. Vakfın amacının özellikle maddi yetersizlik içindeki başarılı çocukların eğitimlerine devam edebilmesini amaç edindiğini belirtti. Ece Yıllıkçı Yeşilpınar TEV'in 52 yılda yurt içinde 244 bin 586, yurtdışında 1905 başarılı çocuğa burs verdiğini, 15 ilköğretim okulu, 3 Anadolu lisesi, 3 öğrenci yurdu, 1 çok amaçlı toplum merkezi, 1 çıraklık eğitim merkezi ve 1 kütüphane açtığını, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin de 2001 yılından bu yana vakfın bünyesinde hizmet vermekte olduğunu  anlattı.
TEV'in bağışlarla öğrencilere burslar vermekte olduğunu anlatan Ece Yıllıkçı Yeşilpınar, Milaslı işadamlarının düğün, cenaze, açılış töreni gibi özel günlerde ve törenlerde bağış karşılığı çiçek gönderebileceklerini, düğün törenlerinde nikah şekeri yerine bağış kartı dağıtabileceklerini ifade ederek "Amacımız, maddi yetersizlik nedeniyle okuyamayacak olan bir fazla öğrencimizi okutabilmek" dedi.
MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de TEV'in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek Milaslı işadamlarının TEV'e destek vermesi için çaba göstereceklerini ifade ettiler.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis