TİP Muğla İl Başkanı Göktürk, “Siyaset artık yaşlı, zengin ve yıpranmış erkeklerin işi değil”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milas’ta kendi belediye başkanı adayı ile seçimlere katılma kararını almasının ardından, bugün ilçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla adayını tanıttı. Aday çıkarma gerekçeleri hakkında açıklamada bulunan TİP Muğla İl Başkanı Pınar Göktürk, “Siyaset artık yaşlı, zengin ve yıpranmış erkeklerin işi değildir. Siyasette her zaman kadınların, emekçilerin ve gençlerin yeri olması gerekiyor.” dedi.

TİP Muğla İl Başkanı Göktürk, “Siyaset artık yaşlı, zengin ve yıpranmış erkeklerin işi değil”
  • 14 February 2024, Wednesday 16:34

Türkiye İşçi Partisi, Bade Dudu Takım’ın Milas Belediye Başkan Adaylığını bugün parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Açıklamaya TİP Muğla İl Başkanı Pınar Göktürk, İlçe Başkanı Cem Nurgün, Milas Belediye Başkan Adayı Bade Dudu Takım, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyesi adayları ile partililer katıldı.

Konuşmasına öncelikle Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan can kayıpları konusuyla başlayan TİP Milas İlçe Başkanı Cem Nurgün, “Erzincan’daki göçükte can kayıpları olduğunu öğrendik ve bu konuda çok üzgünüz. 2022 yılı Temmuz ayında bu madenle ilgili partimizin yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Üstüne bu şirketin maden kapasitesi arttırılıp, 209 milyon vergi borcunu da sildiler. Şimdi buna kader veya kaza diyebilir miyiz? Milas’ta da yanı başımızda bu eko kırım ve insanlığa karşı suçlar her an işleniyor.” diyerek, Akbelen, Latmos ve Labranda örneklerini verirken, ihmallerin ve sorumluların takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda, 4 Şubat Pazar günü yapılan Milas Yerel Yönetim Çalıştayı’ndan çıkan sonuç raporu Fatmasu Baydar tarafından okunurken, belediye başkan adayı tanıtımına geçildi.

“TİP SİZİN, BELEDİYE SİZİN”

İlk konuşmayı İlçe Başkanı Cem Nurgün yaparken, “Türkiye İşçi Partisi olarak bugün burada Milas’ın yönetimine talip olduğumuzu ilan etmek için toplandık.  Belediye başkan adayımız Milas’ın öz kızı Bade Dudu Takım’dır.” diyerek Başkan Adayı Takım hakkında bilgiler aktardı.

“Oturduğumuz yerden sızlanarak ülkemizin giderek kötüye gidişini engelleyemeyiz.” Diyen Başkan Nurgün, “Bade Dudu Takım yoldaşım gibi beğenmediğini değiştirecek insanlara ihtiyacımız var. Biz her sorunu kendi başına çözeceği iddiasındaki kibirli şahıslara itibar eden bir parti değiliz. Gücümüzü halktan ve örgütlü olmamızdan alıyoruz. Başkan ve meclis üyesi adaylarımızla Milasımızı yönetmeye hazırız. Bizim hayalimiz çocuklarımız ile birlikte sağlıklı, güvenli, Pazar yerleri ucuz ve bolluk içerisinde, betona boğulmamış yeşil bir ülkede, ay sonunu getirme derdine düşmeden, su yokluğu çekmeden özgür ve eşit olarak, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Bize birbirinden farkı varmış gibi sunulan aynı düzenin temsilcilerine mecbur değiliz. Milaslılar şehrinizin yönetimine bizzat el koyma zamanı gelmiştir. Milas’ın geleceğini hep birlikte kuracağız. TİP sizin, belediye sizin.” dedi.  

“YOK SAYILAN HER BİR BİREY İÇİN ADAYIM”

Daha sonra söz alan ve Milas Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Bade Dudu Takım ise konuşmasına kendisini tanıtarak başlarken, “Milas Dörttepe 1980 doğumluyum. İki çocuk annesiyim. Uzun zamandır aktif çalışma hayatının içindeyim. Yoga ve Pilates eğitmenliği yapıyorum. Milas’a sosyal bir belediyecilik anlayışını getirmek ve bu anlayışı sisteme geçirerek, gençlere rol model olmak istiyorum. Köyde doğmuş bir kadın olarak kırsal yaşamın zorluklarının farkındayım. Atıl bir belediye anlayışı ile yönetilen Milasımızın yanında olacağıma söz veriyorum. Yok sayılan her bir birey için adayım. Milas için çalışmaya ve yenilikler üretmeye hazırım” dedi.

“KADININ SİYASET SAHNESİNDE DE YERİ OLDUĞUNU GÖSTERİYORUZ”

TİP Muğla İl Başkanı Pınar Göktürk ise “Muğla’da Türkiye genelinde olmayan bir yolculuğumuz olacak. Çünkü biz 7 ilçemizde belediye başkan adayı çıkarıyoruz. Bunların 6’sı kadın. Türkiye İşçi Partisi olarak kadının siyaset sahnesinde de yeri olduğunu göstermeye çalışıyoruz.” Dedi.

ADAY ÇIKARMA GEREKÇELERİNİ AÇIKLADILAR

Yapılan aday tanıtım toplantısının ardından Milas İlçe Başkanı Başkan Nurgün ile Muğla İl Başkanı Pınar Göktürk, neden belediye başkan adayı çıkardıkları konusundaki soruları da cevapladı.

Başkan Nurgün, “Laf olsun diye aday çıkarmak istemedik ama geldiğimiz noktada Milas’ın bizden başka seçeneği olmadığını görüyoruz. Bir tarafta 3 dönem üst üste belediye başkanlığı yapmış bir aday. Diğer tarafta hiçbir şekilde istemediğimiz bir partinin adayı. Milas’ın geleceğine hiç bir şey vaat etmeyen insanlar. Böyle gelmiş, böyle gider düzenini değiştirmek için şu an tek gerçek adayı çıkaran parti Türkiye İşçi Partisi’dir” derken, Başkan Göktürk ise “Türkiye İşçi Partisi seçim sürecinin başından beri Türkiye’nin her yerinde savunduğu şey yurttaşı alternatifsiz bırakmamak. Zorunluluktan oy vermemesini sağlamak yönünde bir siyaset izleyeceğimizi söyledik. Siyaset artık yaşlı, zengin ve yıpranmış erkeklerin işi değildir. Siyasette her zaman kadınların, emekçilerin ve gençlerin yeri olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık