Tiyatro şöleni sona erdi

​​​​​​​Milas Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro şöleni sona erdi.

Tiyatro şöleni sona erdi
  • 22 November 2021, Monday 9:30

Milas Belediyesi bünyesinde açılan tiyatro ve drama kurslarında eğitim gören öğrenciler ve Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) ekibi tarafından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda sahnelenen Renklerin Dünyası, Ah Şu Büyükler ve Zamazingo adlı oyunlar izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Tiyatro-drama kurslarında eğitim alan ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından sahnelenen Renklerin Dünyası adlı oyunla başlayan tiyatro etkinliği lise öğrencileri tarafından sahnelenen Ah Şu Büyükler adlı oyunla devam etti. Öğrencilerin oyunlarını tamamlamasının ardından sahneyi tecrübeli isimlerden oluşan kadrosuyla MİŞTİ ekibi aldı.

MİŞTİ ekibi Aziz Nesin tarafından yazılan iki perdelik müzikli güldürü oyunu Zamazingo’yu 3 gün boyunca başarıyla sahneledi. Oyunun 3. ve son gününde oyunu izleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tüm ekibi kutlayarak, oyunun sonunda ekibe çiçek ve plaket takdim etti.

MİŞTİ bölgemizin en kurumsal sanat ve tiyatro kuruluşlarından bir tanesi

Oyunun sonunda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tokat; “1991’de başlayan, tohumları o zaman ekilen 30 yıllık bir sürecin geldiğimiz noktada bence zirve sunumlarından bir tanesiydi. Emeğinize sağlık. MİŞTİ bölgemizin en kurumsal sanat ve tiyatro kuruluşlarından birtanesi. Özverili insanlar sayesinde uzun yıllardan beri yolculuğuna devam ediyor. Bu akşam bu sahnede birçok güzel şeyin bir arada olduğu bir oyun izledik. Aziz Nesin vardı. MİŞTİ vardı. Arkadaşlarımızın gerçekten en üst seviyede sunumları vardı. Doğaçlamalar da vardı bizleri neşelendiren ve oyunun içine çeken. Yönetmenimizin hazırlamış olduğu güzel bir oyun izledik.

Nebi Uslu hocamızı rahmetle anıyorum

91’li yıllardan itibaren ve daha öncesinde Milas’a bu tohumları eken merhum Nebi Uslu hocamızı rahmetle anıyorum. Hepimiz onun öğrencileriyiz. Işıklar içerisinde uyusun. Bu akşam bu güzel oyunda bizlerle sizleri buluşturduğu için sanatla toplumu buluşturdukları için MİŞTİ ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Siz değerli seyircilerimizi de oyuna katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık