Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TMMOB yönetiminden  Akbelen Ormanı nöbetine destek ziyareti

​​​​​​​Orman yangınlarından etkilenen Muğla'da bir dizi etkinlik için bulunan Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Yönetim Kurulu, Akbelen Ormanı Nöbet Alanı'nı ziyaret etti. Heyeti İkizköylüler, İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK üyeleri ve Akbelen nöbetindeki yaşam savunucuları karşıladı.

TMMOB yönetiminden  Akbelen Ormanı nöbetine destek ziyareti
  • 18 September 2021, Saturday 10:06

Ziyarette konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Akbelen Ormanının kömür madeni için bir enerji şirketine tahsis edilmiş olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, İkizköylülerin haklı mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Koramaz, Hükümetin politikalarının ormanlar üzerinde pek çok baskıya yol açtığını belirtti. Artık Türkiye'nin elektrik üretimi için kömüre bağımlı olmadığını, TMMOB'nin enerji politikalarına dair raporlarında da yenilenebilir enerjiye geçişin şart olduğunun her zaman altının çizildiğini hatırlattı. "Ülkemiz ormanlarına ve yaşam alanlarına sahip çıkan yöre halkına teşekkür ediyoruz. Onurlu direnişlerini selamlıyoruz. Onların direnişi hepimizin direnişidir. Sürecin her aşamasında bu mücadeleye elimizden gelen desteği vereceğiz." diyen Koramaz "Yaşasın yaşam mücadelemiz" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

İkizköy adına TMMOB heyetine “hoşgeldiniz” diyen Kardok Derneği başkanı Hasan Yorulmaz da Akbelen mücadelesini orman ve tarım arazilerinden şirket elini çekinceye kadar sürdüreceklerini söyledi.

İkizköy Çevre Komitesi üyesi Deniz Gümüşel ise, TMMOB ve diğer kamu yararına çalışan meslek örgütlerinin artık Türkiye'nin enerji denkleminden kömürün çıkarılması yönünde somut ve kısa vadeli plan talep etmelerni ve bu planlar için gerekli teknik çalışmayı yürütmelerini beklediklerinin altını çizdi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis