Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NU DAVET ETTİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi tarafından İstanbul'da düzenlenen Güçlü Bir Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi'ne katıldı. Zirvede TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ile de bir araya gelen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, Hisarcıklıoğlu'nu 16 Ekim'de MİTSO tarafından düzenlenecek "Coğrafi İşaretler Ürünlerimize Değer Katıyor" toplantısına ve bu yıl 2 / 3 Kasım'da 6'ıncısı düzenlenecek Milas Hasat Şenliği'ne davet etti.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NU DAVET ETTİ

            Öte yandan Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi tarafından düzenlenen "Güçlü Bir Ulusal Ekonomi İçin Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi"nde konuşan ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu "Fikir üretenleri desteklerken, onları koruyacak politikalar da üretmek zorundayız" dedi. Hisarcıklıoğlı, fikri mülkiyet haklarının ihlalinin de hırsızlığa girdiğini belirtti.

            TOBB  ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu konuşmasında Türkiye'de fikri mülkiyet hakları bilincinin gelişmesi konusunda önemli bir mesai harcadıklarını belirterek "Bunun iki sebebi var: Birincisi; bu konuyu ahlaken sahipleniyoruz. Fikri mülkiyet haklarının ihlalinin aslında hırsızlıktan hiçbir farkı yok. Kul hakkı nasıl haramsa, fikri mülkiyet hırsızlığının da, bunun sonucunda oluşan haksız rekabetin de vicdanen hiçbir savunulacak yönü yok. Bu bilinci tüm topluma ve özel sektöre yaymamız gerekiyor" diye konuştu.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık