Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TOBB Kadın Girişimciler destek için Milas'ın yanan orman alanlarında: "SİZİN İÇİN NE YAPABİLİRİZ?"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Nurten Öztürk, orman yangınının etkilerini araştırmak üzere arkadaşlarıyla birlikte geldiği Milas'ta MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. KGK Danışmanı Efsun Gedik ile birlikte ziyaret ettikleri MİTSO'da Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile orman yangının etkileri konusunda görüşen TOBB - KGK Başkanı Nurten Öztürk, orman yangını nedeniyle duydukları üzüntüyü ifade etti. KGK Başkanı Öztürk yangından etkilenen ailelere nasıl yardımcı olabileceklerini sordu ve yapılabilecek yardımlara ilişkin notlar aldı.

TOBB Kadın Girişimciler destek için Milas'ın yanan orman alanlarında: 
  • 09 September 2021, Thursday 12:55

            Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, TOBB - KGK Başkanı Öztürk'e Milas'taki orman yangınına ve etkilenen ailelere gösterdikleri duyarlık nedeniyle teşekkür etti.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MİTSO Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen ile orman yangınıyla ilgili izlenimlerini KGK. Başkanı Öztürk'e anlattı. Özer, orman yangını sürecinde ve sonrasında odaya ulaşan yardım malzemelerini yangından etkilenen mahallelerin muhtarlıklarına teslim ettiklerini ve belirledikleri eksiklerin karşılanması için de çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

            Ziyaret sırasında TOBB - KGK Başkanı Nurten Öztürk, Kaymakam Mustafa Ünver Böke ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e ziyaretinin anısına birer armağan sunarken Özer de KGK Başkanı Nurten Öztürk'e, üzerinde Hekatomnos lahitinin fotoğrafı olan bir anı tabağı armağan etti ve Öztürk'ü sonraki bir tarihte UNESCO'nun geçici dünya mirası listesindeki Hekatomnos anıtmezarını görmek üzere Milas'a davet etti.

YANAN ORMAN ALANLARINI GEZDİLER..

TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle Muğla KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan ve Muğla KGK üyeleri Milas'ta orman yangını geçiren mahalleri ziyaret ettiler. Türkevleri, Çökertme ve Bozalan mahallelerinde yanan alanları gören kadın girişimciler Çökertme mahallesinde mahalle halkıyla görüşerek sorunlarını ve istemlerini not ettiler.

            TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk, amaçlarının yangından etkilenen ve zeytinden çam balı üretimine dek gelir kaynaklarını kaybeden mahalleleri kalkındırabilmek için neler yapılabileceğini görmek ve bu konuda projeler üretmek üzere bölgeye geldiklerini bildirdi.

            Çökertmeliler, Kadın Girişimcilere temel geçim kaynaklarının zeytin, zeytinyağı, bal, doğadan kekik, adaçayı toplamak ve hayvancılık olduğunu belirterek "Zeytinliklerimiz yandı. En az 10 yıl zeytin, zeytinyağı alamayız. Arılarımızın besleneceği, bal alacağı çam ormanları, çiçek açan bitkiler yanıp yok oldu. Toplayabileceğimiz adaçayı, kekik kalmadı.  Hayvanlarımızı otlatacağımız alanlar da yandı. Elimizde gelir getirecek tek şey kaldı o da halı dokumak. Fakat dokuduğumuz halılara alıcı bulamıyoruz. Sütümüzü para ettiremiyoruz. Sütlerimizin değerlendirilebilmesi için süt birliğimiz olsa iyi olur" dediler.

            Çökertme mahalle muhtarlığı azası Süleyman Aydın da durumlarını yerinde görmek ve sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için kendilerini ziyarete gelen TOBB KGK Başkanı Nurten Özürk ve KGK üyelerine teşekkür etti. Süleyman Aydın yangın sürecinde ve sonrasında yaşadıkları sorunları anlattı ve mahallelerinde yangında yanan veya zarar gören evlerini  kendilerinin yapmak veya onarmak istediklerini belirterek buna izin verilmesini istedi.           

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis