TOBB'UN MİLAS'A YAPTIRACAĞI OKULUN TEMELİ AĞUSTOS AYINDA ATILACAK

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının haziran ayı olağan meclis toplantısında kararlar oturuma katılan üyelerin oybirliği ile alınırken, meclis toplantısında gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB tarafından Milas'a yaptırılacak okulun plan ve proje çalışmalarının sürdüğünü belirterek okulun temelinin ağustos ayı içinde atılabileceğini bildirdi.

TOBB'UN MİLAS'A YAPTIRACAĞI OKULUN  TEMELİ AĞUSTOS AYINDA ATILACAK

            MİTSO'nun haziran ayı olağan meclis toplantısında kararlar oybirliği ile alındı. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda, odanın mayıs ayı kati mizanı Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Kati mizan cetvelinin borç ve alacak kısımlarının 2 milyon 232 bin 374 TL, borç ve alacak bakiyesinin ise 397 bin 499 TL olduğu ifade edilirken yapılan oylamada kati mizan, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

            Gündemin diğer bir maddesi gereğince MİTSO'nun 1/3 hisse ile kurucu ortak olduğu Milas Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyetinde görev alan MİTSO'nun yedek üyeleri, OSB Müdürlüğünün talebi doğrultusunda yeniden belirlendi. Buna göre MİTSO Meclis Üyeleri Mehmet Yiğit, Ejder Üstek, Ömer Eliş, Özer Topuz ve Orkun Bıçakçı, Milas OSB müteşebbis heyetinin yedek üyeliğine oybirliği ile seçildiler.

            MİTSO meclis toplantısında ayrıca odanın mali müşaviri Abdullah Kıbrıslı tarafından hazırlanan 2021 yılına ait mali inceleme raporu okundu. MİTSO'nun 2021 yılı harcamalarının ve mali uygulamalarının usule, yasa ve yönetmeliklere uygun olduğu belirtilen rapor, MİTSO meclis üyeleri tarafından oybirliği ile onaylandı.

            MİTSO meclis toplantısında gündem dışı söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, odanın son bir aylık dönemine ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Özer, TOBB tarafından aralarında MİTSO'nun da olduğu, yörelerine özgü ürünlerine AB coğrafi işareti almayı başarmış TOBB üyesi 5 odaya TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından teşekkür plaketi verildiğini belirtti. Reşit Özer, yeni bazı Milas ürünleri için de AB'ye coğrafi işaret başvurusunda bulunulacağını ifade etti.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, meclis toplantısında yaptığı konuşmada TOBB tarafından Milas'a yaptırılacak okul konusundaki gelişmelere de değindi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Milas'a bir ana okulu yapılmasının kararlaştırıldığını anlatan Özer, "TOBB'nin yaptıracağı anaokulu Endüstri ve Meslek Lisesinin bahçesine yapılacak. Hazırlıklar sürüyor. Plan ve projeler hazırlanıyor. Ağustos ayında temel atılacağını umuyoruz" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık