Toplumsal Afet Platformu’ndan Milas’ta konferans

    Toplumsal Afet Platformu yöneticilerinden dağcı Selma Güven, Özel Milas Bilim Anadolu Lisesi’nde doğal ve insan kaynaklı afetler karşısında yapılması gerekenler ile dağcılık faaliyetleri ve felsefesi hakkında bilgiler verdi.

Toplumsal Afet Platformu’ndan Milas’ta konferans

      Katılımın yoğun olduğu konferansta öğrencilerin ilgisi karşısında memnuniyetini belirten Güven, yapmış olduğu açıklamada; doğayla bütünleşme felsefesinin temelinde disiplin içeren bilinçsel gelişim olduğunu, gençlerin doğa karşısında stratejik bilinç düzeyine katkıda bulunabileceğini, birlikte doğaya yönelerek bir çok kötü alışkanlıktan uzak kalınabileceğini bildirdi. Bu bağlamda gençlerin ilgi düzeylerini ortaya koyan soruların, mutluluk verici olduğunu ve gelecek vaad ettiğini söyledi.

     Bir sonraki oturumda kamp teknikleri ve survival- doğada hayatta kalma eğitimleri, yaz ve kış dağcılığı bilgilendirilmesine devam edileceğini hatırlatan Güven, ‘’Bu eğitimlerin devamı doğada kamptır ve sizlere doğada bu eğitimleri vermekten mutluluk duyacağım’’ dedi.

     Konferans bitiminde düzenlenen plaket töreninde konuşan Okul Müdürü Doğan Şafak; doğayla insanoğlunun bütünleşmesinin önemini bir kez daha vurgularken, konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık