Topraklarını Savunan İkizköylüler İfade Verdi: Onlardan Korkmuyoruz

​​​​​​​Milas’taki Akbelen Ormanı’nda maden sahalarının genişletilmesi için yapılan ağaç kesimine karşı direnen İkizköylüler, jandarmaya ifadeye çağrıldı. İkizköy Direnişçisi Nejla Işık, “Biz burada toprağımızı koruyoruz. Toprağımızı korumak suç mu dediğimiz için ifadeye çağrıldık. Devamlı cezalar yağıyor. Mücadeleyi bırakmamız için yapılıyor ama biz bu mücadeleyi, yaşam mücadelesini bırakmayacağız” dedi.

Topraklarını Savunan İkizköylüler İfade Verdi: Onlardan Korkmuyoruz
  • 25 January 2024, Thursday 17:07

İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda termik santrale kömür sağlanması için ağaç kesimine karşı köylülerin ve yaşam savunucularının başlattığı mücadele sürüyor. Ayrıca, bölgede madencilik faaliyeti için yapılan çalışmalar dinamit patlatılarak ilerliyor. Çevreciler, yöre halkı ve yaşam savunucuları, yaşanan kıyıma karşı uzun süredir direniyor. Son olarak ağaç kıyımına karşı direnen İkizköylüler, jandarmaya ifadeye çağrıldı.

Milas İlçe Jandarma Karakolu önünde açıklama yapan İkizköylü vatandaşlar, “Bizi ifadeye çağırmalar, asmadığımız pankart nedeniyle kesilen para cezaları yıldıramaz. Köyümüzü ve geçim kaynaklarımızı korumaya devam edeceğiz. Mücadeleye devam” dediler.

“BİZ TOPRAK VE KÖYÜMÜZÜN YAŞAM MÜCADELESİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

İfadeye çağrılma nedenlerini sıralayan Nejla Işık , “İkizköylüler olarak Akbelen ve köyümüzü savunduğumuz için Milas İlçe Jandarma Karakolu’na ifade için çağrıldık. Farklı zamanlarda, farklı kişiler adına devamlı yapmış olduğumuz basın açıklamalarından dolayı, köyde dinamit patlatmalarından rahatsız olduğumuz ve zeytin kanunuhu uygula dediğimiz için ifadeye çağrıldık. Beni ve Hasan Amca (Hasan Demir) İlçe Tarıma vermiş olduğumuz dilekçeler ve yapmış olduğumuz ‘Zeytin kanunu uygulayın, oradaki zeytinliklere bakın’ dediğimiz için Terörle Mücadele’den arandık. Orada dosyamızın olmadığını, jandarmaya gönderildiği söylendi. Burada da bir dosya çıkmadı. Annem (Havva Ova) ise 9 Aralık’ta ‘neden askerler bizim karşımıza geliyor. Biz burada toprağımızı koruyoruz. Toprağımızı korumak suç mu?’ dediği için ifadeye çağrıldı. Ali Galip isimli köylümüz ise dinamit patlatmalarından dolayı çekmiş olduğu video nedeniyle çağrıldı. Haydar amcamız kendi tapulu arazisine şirket işçileri girdiğinden dolayı ‘benim tarlamı çiğneyemezsiniz’ dediği için, jandarmaya müdahale ettiği için çağrıldı. Görmüş olduğunuz gibi Akbelen’i, ormanımızı, toprağımızı, havamızı, suyumuzu koruduğumuz için üzerimizdeki şirketin baskısı yetmiyormuş gibi bir de jandarmalar tarafından devamı ifadeye çağrılıyoruz. Üzerimize devamlı cezalar yağıyor, cezalar kesiliyor. Bu cezaların nedeni de afiş asmak, kanunsuzluk gibi şeyler. Mücadeleyi bırakmamız için yapılıyor ama biz toprak ve köyümüzün yaşam mücadelesini bırakmayacağız.” Dedi.

“BİZİM TEK DERDİĞİMİZ, KÖYÜMÜZÜ, GEÇİM KAYNAKLARIMIZI SAVUNMAK.”

İkizköylü Esra Işık ise “Yaşam alanlarımızı, köyümüzü savunduk diye ifadeye çağrıldık. İfadeye çağrılıyoruz, üzerimize cezalar yağıyor. Akbelen Ormanı yok edilmesine, şiddet görmemize rağmen hala bu mücadeleye devam ediyoruz, birliğimizi bozmuyoruz diye bizi yıldırmak için bu tür uygulamalarla bizi baskılamaya çalışıyorlar. Biz bunlardan korkmayız. 4 yıldır haykırıyoruz, bizi cezalarla, ifadeye çağırarak, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayarak yıldıramazsınız. Akbelen ormanı kesilse de bizim tarım arazilerimiz yaşıyor. Biz çiftçiyiz. Asmadığımız pankart yüzünden 40 Bin TL ceza mı yazılır? Bizi ne cezalar, ne de diğer yaptıkları yıldırır. Bizim tek derdiğimiz, köyümüzü, geçim kaynaklarımızı savunmak. Bugün de ifade verme işlemlerimiz farklı günlerde, saatlerde olmasına rağmen bilerek hep beraber geldik. Çünkü bu mücadeleyi birlikte veriyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Bu birliğimizi de bozmayacağız.  Haklı mücadelemizi koruyarak en sonunda kazanacağız.

İfadeye çağrılan İkizköylü vatandaşlar, tek tek söz alarak ifadeye çağrılma nedenlerini ayrıntılı olarak anlattı.

Haberin videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

https://www.instagram.com/p/C2hkZb9J9CB/

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık