Torba yasadaki madde geri çekildi: ZEYTİN KAZANDI

Zeytinliklere maden talanının önünü açan torba yasadaki zeytin maddesi geri çekildi.

Torba yasadaki madde geri çekildi: ZEYTİN KAZANDI
  • 16 December 2022, Friday 9:27

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, 33 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulmuştu.

Torba Kanun Teklifi içerisinde Meclis’e sunulan zeytin alanları ile ilgili düzenleme TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşüldü. Milas’taki Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen kömür ocağına karşı direnen İkizköylülerin de aralarında yer aldığı çevreci grup zeytinliklerin madenciliğe açılmasını düzenleyen, kanun teklifini TBMM önünde protesto ederek, "Anayasaya aykırı olan bu düzenlemenin iptali için mücadelemizi sürdüreceğiz!" dediler.

Çevrecilerin eyleminden saatler sonra Meclis'te görüşülen torba yasa içindeki zeytinliklere talanı içeren ilk madde yasadan çıkarıldı. Çevre aktivistlerinin kararı duyduğu andaki sevinçleri kameralara yansıdı.

İMZA KAMPANYASI YAPILMIŞTI

Öte yandan Maden Kanunu’na eklenecek geçici madde ile zeytinliklerin madenciliğe açılmasına izin verecek torba yasa teklifine karşı #ZeytinimeDokunma diyerek change.org/ZeytinicinAdalet adresinde bir araya gelen yaklaşık 600 bin kişinin imzaları ise zeytin için adalet isteyen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık