Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TÖS’ün 55.kuruluş yıldönümü kutlandı

Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Birdal Savran, "8 Temmuz 1965 yılında kurulan, Türkiye’nin ilk öğretmen sendikası TÖS’ün 55. yaşını kutluyoruz. Eğitim emekçilerinin örgütlenme ve mücadele tarihi içinde önemli bir yeri bulunan TÖS, bugün varlığını Eğitim Sen’de sürdürmektedir" dedi.

TÖS’ün 55.kuruluş yıldönümü kutlandı

Savran yaptığı açıklamada, "Köy Enstitülü bir öğretmen, edebiyatçı ve demokratik öğretmen hareketinin önemli isimlerinden olan Fakir Baykurt’un ilk genel başkanı olduğu 8 Temmuz 1965 yılında kurulan, Türkiye’nin ilk öğretmen sendikası TÖS’ün  (Türkiye Öğretmenler Sendikası)  savunduğu ilke ve değerler, sendikamız Eğitim Sen’in kurulduğu ilk günden bu yana, örgütlenmesine ve mücadelesine ışık tutmayı sürdürmektedir.

Fakir Baykurt’un “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.” sözünün günümüzdeki savunucuları olarak, eğitim emekçileri mücadele tarihi içinde özel bir yeri olan TÖS’den devraldığımız örgütlenme ve mücadele geleneğini sürdüreceğimize söz veriyor, TÖS’ün 55. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz" diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis