Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TÜRK-İŞ MUĞLA İL TEMSİLCİSİ FATİH ERÇELİK: “KRİZİN BEDELİ EMEKÇİLERE ÖDETİLEMEZ”

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, Türk-İş Muğla Sendikalar Birliği adına bir basın açıklaması yaptı.

TÜRK-İŞ MUĞLA İL TEMSİLCİSİ FATİH ERÇELİK:  “KRİZİN BEDELİ EMEKÇİLERE ÖDETİLEMEZ”

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, Türk-İş Muğla Sendikalar Birliği adına bir basın açıklaması yaparak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz gün açıklanan “Ekonomik Reform Paketi”nin, yine emekçilerden çalma paketi olduğunu belirten bir basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan basın açıklaması şöyle:

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün açıkladığı Ekonomik Reform Paketinde,

kıdem tazminatının bireysel emeklilik sistemi (BES) ile entegre edileceğini ve bu doğrultuda kıdem tazminatı reformu gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Şimdiye kadar açıklanan hiçbir paket emekçilerin lehine olmamıştır.

Paket, İşverenlerin, patronların paketidir,

Paket, IMF’siz IMF programının bir parçasıdır,

Paket, Milyonlarca işçinin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıran bir pakettir,

Paket, Vergiyi Halka Yıkma Paketidir,

Paket zorunlu BES’i yaygınlaştırma paketidir.

Bugüne kadar hayata geçirilen reformlar, dönüşüm programları ve paketleri “vergilerin tabana yayılması” kararındaki amaç, halkın ödediği vergilerin hem çeşitlerinin hem oranlarının artırılması olduğunu göstermiştir.

Emekçilerin en temel haklarından ve kazanımlarından olan kıdem tazminatının, bir kez daha, reform adı altında fona devredilmesi ve emekçilerin en büyük güvencesi olan bu hakkın gasp edilmesi gündeme getirildi.

Aynı açıklamada, işçi sınıfının son kalesi olarak gördüğümüz kıdem tazminatında 2019 yılı sonuna kadar fon sistemine geçileceği ve bu sistemin zorunlu BES ile birlikte düzenleneceği ifade edildi.

"Bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz."

Kıdem tazminatı hakkımızın reform adı altında tasfiye edilmesine karşı çıkıyoruz!

Kıdem tazminatı, sendikaların ve işçi sınıfının kırmızı çizgisidir.

Bu hakkımızın herhangi bir biçimde tartışma konusu yapılmasını ya da kriz döneminde sermayeye yeni bir kaynak aktarma mekanizması olarak düşünülmesini reddediyoruz!

Bu hakkımızın, kriz koşullarında “reform” ve “fedakarlık” söylemleriyle elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Krizin bedeli emekçilere ödetilemez!

Kıdem tazminatı hakkından yararlanma koşullarının zorlaştırılması, gün sayısının düşmesi, kıdem tazminatının iş güvencesi sağlama niteliğinin ortadan kalkması gibi sonuçları olacak böylesi bir düzenlemenin emekçiler açısından haklı herhangi bir gerekçesi olamaz.

Konfederasyonumuz Türk-İş son genel kurulunda da aldığı karar doğrultusunda, kıdem tazminatı konusunun genel grev nedeni olduğunun altını bir kez daha çizmiştir.

Muğla Sendikalar Birliği olarak kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemede herhangi bir adım atılması halinde, bu karar uyarınca, son kalemiz olan kıdem tazminatı hakkını sonuna kadar savunacak ve üretimden gelen gücünü kullanmaktan çekinmeyecektir.

Hükümet, bu düzenlemeyi derhal gündeminden çıkarmalıdır!

Açıklanan “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketiyle işçiler, emekçiler ellerinde kalan son hakları da ortadan kaldırmayı hedefleyen bir saldırı vardır.. 

Ekonomik krizin  faturası bir kez daha emeği ile geçim savaşı  veren, yoksullaşan milyonlara çıkarılmak istenmektedir.

Emeğe Uzanan Eller Kırılsın!  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

                                                                     

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis