TÜRKİYE - AB İŞ DÜNYASI DİYALOGU KAPSIMINDA AVRUPA BİRLİĞİ ve TÜRKİYE'DEN ODA VE BORSA YÖNETİCİLERİNE BODRUM'DA EĞİTİM

 “Türkiye-AB İş Dünyası Diyalogu” (TEBD) projesinin“Akademi 2019 Eğitim Programı”kapsamında, oda ve borsaların üst ve orta düzey yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim,Bodrum'da yapıldı.  Bodrum Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen eğitime AB üyesi bazı ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli illerindenoda ve borsaların yöneticileri katıldılar.Eğitimde Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal da yer aldılar.  

TÜRKİYE - AB İŞ DÜNYASI DİYALOGU KAPSIMINDA  AVRUPA BİRLİĞİ ve TÜRKİYE'DEN ODA VE BORSA  YÖNETİCİLERİNE BODRUM'DA EĞİTİM

Euro Chambers'in TOBB adına yürüttüğü "Türkiye Avrupa İş Diyalog Projesi" kapsamında Bodrum'da,Caresse Otel'de,Türkiye - AB İş Dünyası Diyalogu (TEBD) projesinin Akademi 2019 Eğitim Programı kapsamında bireğitim düzenlendi. Eğitime, Avrupa ve Türkiye'deki oda ve borsaların üst ve orta düzey yöneticileri kadılar. Eğitimin sonunda, başarılı olan oda ve borsa yöneticilerine başarı belgeleri verildiği bir tören düzenlendi. EğitimeTOBB adına katılan Birliğin Avrupa Birliği Dairesinden Selvet Mergen, söz konusu eğitim programının iki yıl süreceğini belirtti. Selvet Mergen "Aslında bu çok daha büyük bir projenin bir parçası. Euro Chambers’ın TOBB adına yürüttüğü Türkiye Avrupa İş Diyalogu Projesi'nin bir parçasıydı bu eğitim. Bu proje yaklaşık iki yıl sürecek. Bütçenin yarısı eşleştirme projelerine gidecek. Hibeler dağıtılacak odalara. Elbette odaların verdiği ve seçilmiş projelere verilecek bu hibeler. Ama onun dışında kalan bütçe de burada olduğu gibi muhtelif eğitimlerde kullanılacak" diye konuştu. SelvetMergen konuşmasında "Akademi 2019 Eğitim Programı”na Avrupa Odalarından da gelenler olduğunu da belirterek “Fransa, Polonya, Bulgaristan, İspanya gibi ülkelerin yanında ülkemizin her bir bölgesindeki odalarımızdan, Malatya’dan, Sakarya’ya, Tekirdağ’dan Antalya’ya, Kayseri’ye kadar katılımcılarımız oldu. Genel Sekreter ya da üst düzey müdür düzeyinde oda çalışanlarımızı davet ettik. Dört gün boyunca bir takım teknik konularda çok sıkı bir eğitim programı uyguladık. Eğitimcilerimiz Avrupa’daki Odalardan geldiler. Bu eğitimciler sadece eğitmen değil, aynı zamanda uygulayıcılarda. Özellikle Fransa ve İspanya’dan gelen eğitimciler Avrupa’daki uygulamaları ve kaynak yaratma usullerini anlattılar. Bence çok verimli ve başarılı bir eğitim gerçekleşti. Ülkemiz odaları da birbirleri ile tanışarak çeşitli diyaloglar içine girmiş oldular. Böylelikle bir network oluşturdular. Faydalı olduğuna dair yorumlar alıyorum. Demek ki doğru bir proje…” dedi.

Törende Eurochambers Direktörü Dirk Vantyghem ve BODTO Meclis Başkanı İlhanErsanda yaptıkları konuşmalarda söz konusu eğitimin önemini vurguladılar.  Konuşmaların ardından eğitimde başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan oda ve borsa yöneticilerine sertifikaları BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya,MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal ve Eurochambers Direktörü Dirk Vantyghem tarafından verildi.    

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer törende yaptığı konuşmada dört gündür devam eden bu eğitimin çok önemli bir eğitim olduğunu belirterek “Milas ve Bodrum beraber hareket eden ilçeler. Biliyorsunuz havalimanımız da beraber. Bölge ekonomisinin ve odalarımızın gelişimine önemli katkı sağladıkları için bu tür toplantılar çok önemli. İyi bir toplantı olduğuna inanıyorum. Dilerim devamı gelir” dedi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersanise konuşmasında“Bizim eksik yönümüz Avrupa iş insanları ile olan koordinasyonumuzdur. Çok ciddi kaynaklar var ve bizlerin bu kaynaklardan faydalanmamız gerekiyor. Bu güne kadar yeterince faydalanamadığımızı düşünüyorum. Belki de bu bir ilk adım olur. Birçok sorunumuza kaynak olacağına inanıyorum. Bu ilk adımın atıldığını ve bu tür eğitim toplantılarının devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık