Türkiye’de eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı

Türkiye’deki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Milas’ta da gerçekleştirilen tatbikatlar, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Öğrenciler, "Bu tatbikatlar sayesinde depreme hazırız diyebilirim." şeklinde konuştu.

Türkiye’de eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün yaptığı açıklamada, “Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.” diyerek tüm okullarda tatbikat yapılacağını duyurmuştu.

İçişleri Bakanlığı Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu ise, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında 60 milyon kişiye afet bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim verildiğini belirterek, “Bu hafta deprem haftası tüm illerdeki okullarda cuma günü 11.30'da tahliye tatbikatı yapılacak. Geçen yıl bunun eğitimini almıştık. Bu yıl eş zamanlı bütün okullarda yapılacak. Farklı aylarda farklı tatbikatlar yapılacak. Yangın söndürme, apartmanlarda, kamu kurumlarında tatbikat yapılacak. Geçen yıl aldığımız eğitimi bu yıl uygulamayla yerine getireceğiz, çok daha bilinçli olacağız." dedi

MİLAS’TA GERÇEĞİNİ ARATMADI

Deprem tatbikatı, kentteki tüm okullarda eş zamanlı yapılırken, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi'ndeki tatbikata eşlik etti. 2 dakikanın altında gerçekleşen tahliye sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, çeşitli direktifler vererek tahliyeyi yönetti. Onur, tahliye sürecinde öğrencilerin yanlışları konusunda da uyardı.

Tatbikatın ardından öğrencilere seslenen Kaymakam Böke, "Bugün biz de bir afet anında hata yapmamak için buradayız. Bazı problemler hepimizin gözüne çarptı. Deprem ülkemizin yüzleşmek zorunda olduğu, her an beklememiz gereken bir gerçektir. Dolayısıyla biz de depreme ne kadar hazırlıklı, temkinli olursak o kadar güvende olacağız. Bu tatbikattaki eksiklikleri öğretmen ve idarecilerimiz aktaracak." dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise, "Tatbikat tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yapıldığı gibi, Milas'ta bütün okullarımızda da uyguladık. İlçemizdeki görünen ortalama 1 dakika 56 saniye civarında. Deprem kuşağında olan ülkemizde öğrencilerimize deprem bilincini aşılamak ve bu farkındalığı yaratmak için eğitimlerimizi sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi ve sınıf başkanı Sudenaz Topuz ise, "İlk başta heyecanlandık tabi ki. Daha önce eğitimini almamıza rağmen ne yapacağımızı bilemedik. Ama sonrasında kontrollü şekilde sakince bahçeye indik. Bahçede sayım yaptık. Herkes tam çıkınca rahat bir nefes aldık. Bu tatbikatlar dolayısıyla depreme hazırız diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Tatbikatların bakanlık koordinasyonuyla önümüzdeki aylarda tüm vatandaşların katılımıyla yapılması planlanıyor. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık