Turkovac Muğla’da uygulanmaya başladı

Türk bilim insanlarınca geliştirilen Turkovac aşısı, bugün ilk kez Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başladı. Aşı önümüzdeki günlerde Milas’taki hastanelerde de uygulanmaya başlayacak.

Turkovac Muğla’da uygulanmaya başladı
  • 07 February 2022, Monday 13:37

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; yerli ve milli aşı Turkovac, bugün itibariyle Muğla’da uygulanmaya başlandı. Covid-19 pandemisi ile mücadelede en etkin yöntem olan aşılama çalışmaları, 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle ülke genelinde başlayarak halen devam ediyor. Muğla ili genelinde aşılama uygulamaları; tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinden oluşturulan 44 mobil ekip tarafından sahada ve tüm aile sağlığı merkezlerinde devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle, Türk bilim insanları tarafından geliştirilen yerli Turkovac aşısı, 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Muğla’da da Turkovac aşısı uygulanmasına,  bugün itibariyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlandı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Muğla’da yaşayan tüm vatandaşları Covid-19’a karşı korunma sağlamak için vakti gelen aşılarını yaptırmak üzere sağlık kurumlarına davet etti.

Öte yandan Muğla’da aşılama oranının yüzde 86.8’e ulaştığı bildirildi. Muğla’nın nüfus/aşılama oranında Türkiye’de 4. sırada olduğu öğrenildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık