Tütüne karşı broşürlü uyarı

Milas Kaymakamı Ünver Böke, Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Sağlık Müdürü Ergun Kırova ve görevli personelden oluşan heyet; 31 Mayıs Tütünsüz Günü dolayısıyla Milas’ta bilgilendirici broşür dağıttı.

Tütüne karşı broşürlü uyarı
  • 01 June 2022, Wednesday 15:35

31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edildi. Dünya Tütünsüz Günü kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek olan etkinliklerinin ana teması ise, “Tütün ve Akciğer Sağlığı” olarak belirlendi.
Tüm dünyada olduğu gibi Milas’ta da 31 Mayıs Günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak amaca yönelik çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sigaranın insan sağlığına verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla şehir merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin yanı sıra Milas İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Milas İlçe Sağlık Müdürü M.Ergün Kırova ile ilgili kurum personelleri katıldı.
Şehir merkezinde faaliyet gösteren restaurant, kafe vb. işletmeler ziyaret edilerek sigara içilmesi yasak alanlarda sigara içilmemesi hususunda işletme sahipleri bilgilendirilerek broşür dağıtıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık