UFO sanılmıştı, gerçek ortaya çıktı

Cuma günü gece saatlerinde sıralı ışık huzmesinin Dörttepe-Kıyıkışlacık hizasında ilerleyerek bir süre sonra gözden kaybolduğu iddia edilmişti. Sosyal medyada ortaya atılan bir videonun, 21 Ocak’ta yurtdışında kaydedildiği ve o ışıkların başta Elon Musk’un kurucusu olduğu SpaceX ve Amazon gibi teknoloji devlerinin yeni nesil internet uyduları olduğu öğrenildi.

UFO sanılmıştı, gerçek ortaya çıktı

Geçtiğimiz Cuma günü gece saatlerinde sosyal medyada paylaşılan bir video, Milaslıları dehşete düşürdü. Saat 02.00 ile 05.00 arasında görüntülendiği iddia edilen tek sıra halindeki ışıklar, bazı vatandaşlarca UFO’ların ele geçmiş en somut örneği olarak nitelendirildi. Bazı vatandaşlar ise, deprem uyduları olduğunu iddia etti. Işıkların, Dörttepe-Kıyıkışlacık hattı üzerinden kaybolduğu iddia edilmişti. Gerçek ise araştırmalarla ortaya çıktı.
Söz konusu videonun 21 Ocak’ta yurtdışında çekildiği ortaya çıktı. “Gökyüzündeki güçlü ışıklar- SpaceX Starlink uyduları dünyadan tren şeklinde görüldü” başlıklı videonun, yeniymiş gibi sosyal medyada paylaşıldığı ortaya çıktı.
Başta Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX ile dünyanın en fazla işlem hacmine sahip e-ticaret sitesi Amazon ve OneWeb’in 2019’da duyurduğu yeni çalışma, dünyada yeni bir çağ açmaya hazırlanıyor. Yeni nesil uydular ile kablo ve tesisat gereksinimi duymadan yüksek hızlı internet erişimi sağlamak amacıyla yürütülen çalışmayla, haftada bir uzaya 60’ar uydu gönderiliyor. 2019’un sonunda dünyadaki mevcut uydu sayısı 2 bin 200 civarında iken, bu çalışmayla 2020’lerin ortasına kadar 12 bin yeni uydu fırlatılması hedefleniyor.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık