Uğur Mumcu  katledilişinin 29. yılında anıldı

​​​​​​​29 yıl önce evinin önündeki arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu için Milas’ta anma töreni düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi önderliğinde düzenlenen törenin ardından Uğur Mumcu anısına dikilen Atapark’taki çınar ağacına karanfiller bırakıldı.

Uğur Mumcu  katledilişinin 29. yılında anıldı
  • 24 January 2022, Monday 15:05

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, bundan tam 29 yıl önce Ankara’da faili halen bulunamayan bir cinayete kurban gitti. 24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde bulunan arabasına koyulan bombanın patlatılmasıyla yaşamını yitiren Uğur Mumcu, ölümünün 29. yılında Milas’ta anıldı.

Başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybeden fikir insanlarının anıldığı etkinlik, saat 12.30’da Atapark Meydanı’nda gerçekleştirildi. Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen anmaya CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanı Murat Sodra’nın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Milas Şubesi adına Aysun Yılmaz tarafından yapılan konuşmada, “Bir Adalet ve Demokrasi Haftası’nda daha, yine Atapark ‘ta ölümsüz çınarın altındayız. Emperyal güçler ve hain işbirlikçilerinin alçakça işledikleri cinayetlerle aramızdan aldığı başta Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy, Kalpaksız Kuvvayı Milliyeci Uğur MUMCU olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ülkemizi karanlığa sürükleyen 12 Eylül 1980 faşist darbesinin zeminini oluşturma amaçlı siyasi cinayetlerin ikinci perdesi, Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un 31 Ocak 1990’da aramızdan alınması ile açıldı. Seri cinayetlerini; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Eşref Bitlis, Turan Dursun, Çetin Emeç, Doğan Öz, Necip Hablemitoğlu, Berkin Elvan, Hrant Dink, Gaffar Okkan ve adını sayamadığım yüzlerce adalet ve demokrasi savunucumuzu haince katlederek devam ettirdiler. Bizler de her yıl  24 Ocak’ta alanlarda toplanarak demokrasi  şehitlerimizi anıyor, kanlarını yerde bırakmama kararlılığımızı tekrarlıyoruz.” denildi.

Anma töreni; Uğur Mumcu’nun anısına atfedilen çınar ağacına karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık