Üniversiteli gençler kurslarla sosyalleşecek

Muğla Sıtkı Koçman Üni̇versi̇tesi̇ Mi̇las Veteri̇nerlik Fakültesi̇ ve Mi̇las Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Mi̇las İlçe Mi̇lli̇ Eği̇ti̇m Müdürlüğü arasında çeşi̇tli̇ alanlarda açılacak kurslara ili̇şki̇n işbi̇rli̇ği̇ protokolü imzalandı.

Üniversiteli gençler kurslarla sosyalleşecek

İmzalanan işbirliği protokolü ile, Milas'ta öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak bireylerin niteliklerinin artırılması ve ihtiyaçlara yönelik olarak kurslar düzenlenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda eğitimler düzenlenmesi ve belgelendirilmesi amaçlanıyor.  Protokol kapsamında kurumlar, çeşitli kurslar düzenleyerek işbirliği yürütecek.

Muğla'nın arıcılık sektöründe önemli bir yere sahip olması nedeniyle kursların ilki arıcılık kursu ile başlayacak. 

İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Eğitim-öğretim gören öğrencilerimize başta arıcılık olmak üzere İngilizce kursu verilecek. Daha sonra ise form üzerinden talep ettikleri kursun açılması için çalışma başlatılacak. Öğrencilerimizin sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla bu işbirliği protokolünü imzalıyoruz.” dedi.

Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Aytay Yağcı ise, “Biz de bölgemize dokunacak projelere ve çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. MSKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in destekleriyle burada bir arıcılık ve ipek böcekçiliği merkezi ve arıcılık topluluğu kurduk. Öğrencilerimiz, fakültemizde uygulamalı olarak eğitimlerini sürdürüyorlar. Bunun yanında süt inekçiliği ve balıkçılık konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık