Üretici kendisini ve yönetimi alkışladı

Coşkulu katılımla gerçekleşen Milas Süt Üreticileri Birliği’nin olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Ali İhsan Gezgin ve ekibi, süt üreticilerinin tamamının oyunu alarak yeni dönem için vize aldı. Genel kurulda söz alan protokol üyeleri, üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise kendilerine ‘Bunlar çok oldular!’ denilerek tehditler aldıklarını belirtti ve “Gerçekten çok olduk, üreticilerimiz olarak çok oldunuz. Bu nedenle kendinizi alkışlamanızı istiyorum” dedi.

Üretici kendisini ve yönetimi alkışladı
  • 28 February 2022, Monday 17:22

Milas Süt Üreticileri Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı dün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin ile iş ve siyaset camiası ve salonu tamamen dolduran üyeler katıldı.

20 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurul, divan heyetinin belirlenmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Süt Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan tanıtım filminin sunumu yapıldı. Tanıtım filmi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Filmin izlenmesinin ardından davetlilerin konuşmalarına geçildi. Kürsüye ilk gelen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Sizlere buradan müjdeler vermek isterdim ancak yaşadığımız şu gün, müjde vermek için uygun değil. Yarın ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Yem fiyatları başta olmak üzere besicilikle ilgili tüm girdi maliyetleri sürekli artıyor. Birlik olarak siz üreticilerimize elimizden geldiği kadar ucuz yem sağlamaya çalışıyoruz. Doğrusu bu şartlarda üretim yapmak zor... Ocak 2021 tarihinden itibaren süt üreticiliğinde para kazanmak gerçekten çok zor. Aslında birlik olarak da her ay ciddi bir zararla karşılaşıyoruz. Bunu yapmak zorundaydık çünkü elimiz-kolumuz bağlı oturamazdık. Dolayısıyla bu kaybı biz zarar olarak görmüyoruz. Sağlık alanında bir protokol imzaladık ve sizlerin daha uygun fiyatlarla sağlık hizmetinden yararlanmanızı sağladık. Ücretsiz süt analizi ve küpe takılma işlemini yapıyoruz. Kaba yem ve tohum desteği konusunda da sizlere kaliteli ürün temin ediyor ve sizlere cüzi rakamlarda da olsa katkı sağlamaya devam ediyoruz.” dedi. 

“CİDDİ TEHDİTLER ALDIK, ÇOK OLDUK”

Bu süreçte ciddi tehditler aldık, şikayet edildik. "Bunlar çok oldular" dediler. Fakat biz bunlara aldırış etmeden yolumuza devam ettik. Aslında çok olduk! Ama hiç rahatsızlık duymadan sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Şarküteri açtık, o konuda da çok olduğumuzu söylediler. Yetmedi, Milas Süt Birliği markamızla süt, ayran, yoğurt ve et ürünleri olsun istedik ve bu nedenle Milas Organize Sanayi Bölgesi’nden yer aldık ve kısa zamanda gerekli izinler çıkmasıyla fabrikamızı kurup, çalışmaya başlayacağız. Az önce de belirttim ya gerçekten çok olduk, üreticilerimiz olarak çok oldunuz. Bu nedenle hepinizden ayağa kalkmanızı ve kendinizi alkışlamaya davet ediyorum.” dedi. Gezgin'in çağrısı üzerine salondaki katılımcılar ayağa kalktı ve kendilerini alkışladı.

Başkan Gezgin’in konuşmasının ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçtiğimiz yaz aylarında bölgemizde yaşanan orman yangınlarından zarar gören mahallelerdeki çocuklara dağıtılan tabletler için Başkan Gezgin’e plaket takdim etti.
SAYLAK: “SARIÇAY’A SÜT DÖKENLERE SELAM OLSUN”

Plaket takdiminin ardından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak kürsüye geldi. Saylak, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; Gezgin’in ‘Biz çok oluyoruz’ ifadelerini tekrarladı. Saylak, “Evet, siz çok oluyorsunuz. Ama olmaya aynen devam edeceksiniz. Ta ki, Milas markalı sütünüzü, terayağınızı, sosisinizi, sucuğunuzu üretene kadar. Tarım Orman Bakanlığı olarak dün olduğu gibi, bugün ve yarın da imkanlarımız ölçüsünde yanıbaşınızda olmaya gayret edeceğiz. Yıllarca Milas Süt Birliği’nin müthiş bir başarı öyküsü olduğunu katıldığım her toplantıda göğsüm kabararak anlatıyorum. Geçmişte bu ilçede kaymakamlık yapan, üreticilerimizin yanı başında olan, bu birliğin kurulmasında büyük emekleri olan Hayati Soylu kaymakamımızı ve emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Balavca’ya, Sarıçay’a süt dökenlere selam olsun! Bu birlik onlar sayesinde kuruldu” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKAN KESKİN: “BİZLERE GÜVENİN”

Saylak’ın ardından kürsüye gelen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin de, “Merkez Birliği olarak aslında sizlerden uzak değiliz. Bu işin içinde olan birisi olarak söyleyebilirim ki içinde bulunduğumuz şu günlerde üretmek çok zordur. Böyle bir dönemde ürettiğiniz için, bizlere sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Her platformda sizlerin haklarını korumak için uğraşıyoruz. Çiğ süt fiyatını belirlemek sanıldığı gibi kolay değil. Çünkü sadece biz yokuz. Sanayici var, birçok kurum ve kuruluş var. Fiyat bizim için önemli… Sadece fiyat değil tüm girdi maliyetleri bizim için önemli. Yapılan zamların suçlusunun süt üreticisi olmadığını anlatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz ancak ne hikmetse bilip bilmeden biz suçlanıyoruz. Eğer fiyat artışı yapılamıyorsa desteklemenin artması için sürekli görüşmeler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi hayvanlara yedirdiğimiz arpada kdv oranı % 8’di. Bizim ısrarlı görüşmelerimiz sonrası bu oran % 1’e indirildi. Bu bile sizlere önemli bir katkı sağlayacaktır. Bizler sizin hak ve menfaatlerinizi korumak bizim görevimiz ve elimizden geldiği kadar çaba harcıyoruz. Öte yandan bu işi yapıyorduk ancak bir meslek olarak görülmüyordu. Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile artık süt üreticisi sertifikalı olacak. Birliklerin önemini en iyi bilen sizlersiniz ve ben de diyorum ki birliğinize sahip çıkın ve bizlere güvenin.” diye konuştu.

BAŞKAN TOKAT: “BİRBİRİMİZE GÜÇ VERİYORUZ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da söz alarak bir konuşma yaptı. Salonda bulunan üye ve misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Tokat, “Seçildiğimiz ilk gün içerisinde bulunduğumuz toplantı salonuna ortak akıl ve işbirliğini vurgulayan bir mesaj yazdık. O günden sonra Milas için çok güzel işler başarıldı. Başta kaymakamımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerine, meslek odalarına, derneklere, sendikalara yürekten teşekkür ediyorum. Milas Süt Birliği de bu katılımcılardan bir tanesi. Sürekli istişare halindeyiz. Karşılıklı görüşlerimizi paylaşarak birbirimize güç vermeye çalışıyoruz. Sadece Milas ve Muğla için değil, Türkiye genelinde söz sahibi olan bir birliğe sahip olduğumuzdan dolayı son derece mutluyuz. Yatırımlar açısından da beraber çalışıyoruz. OSB yöneticileri olarak bizler üretici birliklerine, yerel oluşumlara daha fazla destek olma, yol verme gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ortak akıl ve işbirliği açısından en önemli adım üretim ve tarımda atıldı. Süt Birliği ile önümüzdeki süreçte yine çalışmalarımız olacak. Hem üretici hem tüketici için elimizi taşın altına koyacağız” dedi. 

“MİLAS 2023’TE ÇOK FARKLI KONUMDA OLACAK

Genel kuruldaki son konuşmayı Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke gerçekleştirdi. 

Kısa bir konuşma yapan Kaymakam Böke, “Türkiye’nin her açıdan potansiyeli yüksek bir ilçenin kaymakamlığını yapıyorum, bundan da gururluyum. Ali İhsan Başkanımız ‘çok oluyoruz” dedi üyelerine. Doğru çok oluyoruz. Özellikle Milas’ta hepimizin çok olması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Milas’ı ve Milaslıları 2022 ve 2023 yıllarında takip edin. Medeniyetlere başkentlik yapmış, tarihi, turizmi, tarımıyla ön planda olan bir ilçenin kaymakamı olarak bunları söylüyorum. Zeytinimizle, coğrafi işaretli ürünlerimizle çok olacağız, Bunun için çalışıyoruz. 15 gün önce yurt dışındaydım. Orada da gündeme geldi Milas. İş insanlarına ilçe olarak iddialı olduğumuzu ifade ettim. Çok güzel de gelişmeler yaşandı. Önümüzdeki süreçte ilçemize bu yönde gelecek olan heyetler var. Özellikle 2023 yılında ilçe olarak çok farklı bir konuma geleceğiz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından, genel kurulun gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bazı konularda çalışma yapılması için yönetim kuruluna yetkiler verildi. 

Daha sonra ise yönetim kurulu, denetim kurulu ve merkez birliği temsilciliği için 4 yıllık asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. 

Tek liste halinde açık oylama ile yapılan seçimlerin ardından yönetim ve denetim şu isimlerden oluştu: 

Yönetim kurulu asil: Ali İhsan Gezgin, Nurettin Pinar, Mustafa Güder,  Ahmet Avcı, Hüseyin Kuluca

Denetim kurulu asil: Memiş Çınar, Mestan Çakır, Şener Ertuğrul.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık