Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Civelek, alınan tedbirleri denetledi

Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas-Söke karayolu üzerinde bulunan uygulama noktasında denetimlerde bulundu.

Vali Civelek, alınan tedbirleri denetledi

Vali Civelek, uygulama noktasında trafik ekiplerince durdurulan sürücü ve yolcuları hem koronavirüs tedbirleri hem de trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirdi.

Vali Civelek, yaptığı açıklamada, 02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası etkinliklerinin bu yıl koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere örtüşecek şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle Trafik Haftası etkinliklerinin sosyal mesafenin ve izolasyonun korunması amacıyla trafik ekiplerinin vatandaşları evlerinde ziyaret ettiğini ve trafik güvenliği konusunda bilgilendirdiğini ifade eden Vali Civelek, şöyle devam etti:

 

“Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam eden koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde kutlanmaktadır. Trafik Haftası bu yıl trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla ‘Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda’, ‘Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ sloganlarıyla kutlanıyor. Sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz için trafik kuralları ve trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla puzzle ve boyama kitapları hazırlandı ve çocuklarımıza evlerinde trafik ekipleri tarafından dağıtılıyor.” Dedi.

Muğla’nın seyahat kısıtlaması kalkan iller arasında yer aldığını belirten Vali Civelek, Şehir giriş-çıkışlarının kısıtlanması uygulamasının devam ettiği illerinden seyahat izin belgesi olmadan gelerek Muğla’ya giriş yapmak isteyenlerin girişlerine izin verilmeyerek geri çevrileceğini ve vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Vali Civelek, “İlimiz girişlerindeki kontrol noktalarında, giriş yapan vatandaşların sağlık kontrolleri yapılarak, evde izlem onam formu imzalatılıyor. Vatandaşların 14 gün süre ile evlerinde gözlem altında kalmaları sağlanıyor ve bu kişilerin kimlik, adres ve iletişim bilgileri başta sağlık birimleri olmak üzere muhtarlar ve kolluk birimleriyle paylaşılarak, Valiliğimiz koordinasyonunda takibi sağlanıyor.” Diye konuştu.

Koronavirüsle mücadelenin titizlikle devam ettiğini belirten Vali Civelek, Koronavirüs tedbirleri kapsamında canla başla görev yapan emniyet, jandarma ve sağlık personeline teşekkür etti.

Denetlemeleri sırasında Vali Civelek’e Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis