Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Orhan Tavlı’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı,15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Orhan Tavlı’dan 15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
  • 15 July 2021, Thursday 11:02

Mesaj şöyle:

“15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığına, istiklal ve istikbaline terör örgütü FETÖ/PDY tarafından yöneltilen hain darbe girişimi Aziz Milletimiz tarafından destansı bir direnişle bertaraf edilmiştir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Demokrasi Zaferimizin 5. yıl dönümünde Demokrasi Şehitlerimizi rahmetle anıyor, bu vesile ile Milli İradesine sahip çıkan Aziz Türk Milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize yöneltilen bu hain kalkışma karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 7’den 70’e tüm Türkiye bir olmuş, birlik olmuş, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Muğla’da da milli iradeye sahip çıkan Aziz Milletimiz büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir.

Tankın, topun, helikopterin karşısında cesareti, dirayeti ve sarsılmaz inancıyla, canını siper eden Aziz Milletimiz, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuzda da destan yazmış, vatan hainlerine karşı istiklal ve istikbaline yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün de, yarın da asla izin vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Tarihin gördüğü en büyük ihanetlerden, en alçak saldırılardan birine tanık olan Aziz Milletimiz, o karanlık geceyi aydınlık bir sabaha kavuşturmuş, 2023 hedeflerinin önüne geçmeye yönelik bu hain girişime dur diyerek, istiklal ve istikbalini güvence altına almıştır.

Bundan sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu bir Türkiye bırakmak için daha çok çalışacak, 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza ulaşmak için milletçe kararlılıkla yürüyeceğiz.

Ülkemiz istikrarıyla, teknolojik atılımlarıyla, askeri ve diplomatik gücüyle, güçlü demokrasi geleneğiyle; Milli Birlik ve Kardeşlik içerisinde “Milli İrade Geçilmez”, “Mavi Vatan Geçilmez”, “Türkiye Geçilmez” diyerek emin adımlarla hedeflerine ulaşacaktır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan, kanlarıyla, canlarıyla destan yazan Aziz Şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi sonsuz, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık, afiyet ve esenlikler diliyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık